RSS 2.0

Universitetet - att plugga eller inte.

Skrivet: 2013-01-02 @ 23:10:00

Det får bli ett snabbt inlägg via mobilen innan batteriet dör trots att jag inte gillar det..

Är otroligt kluven. Förvirrad. Förvånad. Nojjig.

Fick mail om att det andra antagningsbeskedet för universitetet kommit.. Reflekterade knappt över det. Loggade in på automatik.

Socionomutbildningen - Örebro Universitet. Antagen stod det med gröna bokstäver. Har tappat räkningen på hur många ansökningar jag skickat och väntat på att få det beskedet. Där kom det.. Vid sämsta möjliga tajmingen. Varför nu?

Har äntligen ett jobb som jag trivs med och börjar bli bra på. Underbara kollegor. Bra lön. Nöjd.

Köpt ny bil. Längtar efter större boende. Vill rota mig.

Men framtiden då.. Socionom har jag länge velat bli. Drömmen om att få hjälpa andra med sånt som jag själv vet är svårt att få hjälp med.

4 år av pluggande. Mindre än halva inkomsten av vad jag får idag. Vrida på alla kronor. Bryta upp den trygghet jag har och börja om på nytt. Börja om på något som meningen är ska bli min framtid. Tänk om jag ångrar mig? Tänk om det inte finns några jobb eller behov efter 4 år? Ruta ett.

Är jag verkligen redo för att planera vad jag ska göra resten av mitt liv?

Vill stanna i bekvämligheten. Betala klart min bil. Spara ihop till en buffert. Flytta. Vara säker. Sen kan jag plugga.. Om det är vad jag vill.

Men rädslan för att chansen inte kommer dyka upp igen slår inom mig.. Tänk om ödet menar att detta är min chans och tar jag den inte så har jag gjort mitt val. Om inte annat, vem vet hur länge det annars dröjen innan chansen dyker upp igen?

Frustrerad. Kluven.


Kommentarer
Postat av: Hanna

Kan du inte jobba extra på helger då för att få lite pengar? Bilen har du snart betalt av. När du flyttat till större, tror du det blir billigare då? Nee, tror inte de blir lättare ekonomiskt då. Du säger att det är vad du vill bli, chansa! När du än bestämmer dig för något kommer du aldrig veta om du vill det om 4 år, det kommer du aldrig veta. Du lever bara en gång och livet är för kort för att inte ta vara på chanser. Våga satsa annars vinner man aldrig :) Jag tror på dig, du fixar det! 4 år med nudlar, vad är det mot alla år du kommer stå med en utbildning och stolt över hur du kan hjälpa andra !

2013-01-03 @ 04:46:12
Postat av: Anna

Jobba måste man för att klara sig ändå.. Men hade helst velat haft en buffert. För när känslan över att jag kom in inte säger lycka utan tvång så blir det inget bra. Om jag inte är sugen på att plugga nu måste jag göra det bara för att? Chansa kan väl också betyda att göra saker som man vill för stunden?

2013-01-03 @ 06:05:21
URL: http://annispannis.se
Postat av: Lynn

ja.. nog lät du lite kluven. Men vad ska man vänta sig av oss som är 23år, vi kan ju inte veta precis hur vi ska ha det i livet och vilka val som är de bästa. Försök att följa hjärtat. Kolla lite framtidsplaner hur det ser ut på ditt jobb framöver och kolla hur det ser ut inom socionom. Jag har själv varit inne på den funderingen och när jag läste om det kommer det snarare behövas ännu mer sen, beroende på vad man specialiserar sig på.. men ett tufft jobb :/ gör en + och - lista ;) lycka till!

2013-01-03 @ 08:11:50
URL: http://wisewords.blogg.se
Postat av: Petra och Skurk

Grattis till intagningsbeskedet! Förstår vad du menar, vilket svårt beslut! Du får försöka följa magkänslan helt enkelt! Jag tror att så länge du gör det DU vill, så kommer det att lösa sig!

2013-01-03 @ 13:15:34
URL: http://petraskurk.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback