RSS 2.0

Rabatter och kampanjer.

Skrivet: 2013-01-31 @ 21:55:16
Shopping är kul.. Det brukar dessutom vara ännu roligare om man får det lite billigare än väntat. 
 
Vill därför tipsa er om Campadre :) De brukar ha mycket kampanjer där priset är rabatterat och man kan göra en del fynd.  De har allt från kläder till hushållsartiklar till resor osv. Jag har t ex köpt underställ och jacka från Craft för halva priset mot vad det brukar kosta.
 
Kan även tipsa er som har en Iphone (vet inte om det finns till Android) om en app som heter Groupon. Samma sak där att det dyker upp rabatter och kampanjer varje dag som man kan ta del utav. Både sånt som beställs över internet och sådant som finns i ens egen hemstad. Här har jag passat på att få rabatterad massage och fix till bilen samt har beställt en mixer, skoinlägg och nu även ett nytt täcke samt annat smått och gott :)  
 
Man får ju alltid ta saker med en nypa salt dock, för även om saker är billigare än de brukar så kanske det finns ännu billigare någon annanstans.. Man får ju inte vara dum ;)
Permalink Inredning & Prylar Kommentarer (1) Trackbacks ()


Ny design.

Skrivet: 2013-01-26 @ 18:47:45
Ja, som ni säkert redan märkt så fick jag ett infall att byta design efter en så där 2 år.. Kände för något ljusare. Något som speglar nutidens jag mer. Rätt nöjd :) Slits dock mellan om jag ska har kvar flashbilderna eller inte. Jag gillar dem och det är ett enkelt sätt att förnya bloggen bara genom att byta bilder. Men.. De syns ju inte för alla. Man måste ha flash installerat och det finns ju t ex inte på iphone och ipads. Så det är synd. Men än så länge får de vara kvar.. Jag är förövrigt tacksam över att de fortfarande fungerar utan problem. Så känner lite separationsånget pga det också. 
Permalink Bloggdesign/funktioner Kommentarer (4) Trackbacks ()


En stillad längtan.

Skrivet: 2013-01-22 @ 00:43:55

Längtan efter större stillas mer och mer vid tanken på vad man ger upp vid en sådan flytt..

Har ju tidigare varit beredd att ta första bästa.. Kosta vad det kosta och läge är skitsamma.

Men.. Var ute och åt på La Pampa i lördags. Vi kom inte på något att laga så bokade bord på impuls och åkte dit. Detta är ju något man egentligen bara kan göra om man bor i stan.. Visst, går ju annars också men blir ju ganska mycket omständigare. Eller när man mitt i natten kommer på att man är sugen på Mc Donalds eller godis. Orka köpa det när man bor mil bort.

Njae.. Just nu så är det bara det perfekta boendet som skulle få mig att flytta. Det som känns bra på alla punkter.

På tal om att flytta så ska en del av mig, mitt "one mind" dvs älskade Jesus flytta till Borgholm snart. Alldeles jätte snart. Hon kommer få det jätte bra och kunna fokusera på sig själv, hundarna och alla bra saker med livet. Men saknad kommer hon bli och vara. Otroligt saknad.

Permalink Vardagen Kommentarer (1) Trackbacks ()


Fotopromenad vid Naturens Hus.

Skrivet: 2013-01-19 @ 18:06:18
Trots att jag inte gillar kylan så måste jag säga att vintern är extremt vacker. Så vacker att den är svår att fånga på bild. När snön fallit och solen tittar fram. Dock så tycks den alltid lura in en i en falsk förhoppning om att den även ska värma en i kylan.. Så därför blev det bara en kort promenad i för lite kläder efter lunch tillsammans med syster. 
 
Permalink Fotografering Kommentarer (1) Trackbacks ()


Längtan efter större.

Skrivet: 2013-01-14 @ 21:59:08

Det kliar i fingrarna. Måste verkligen hejda mig. Annars kommer jag impulsflytta utan att det blir helt bra.

Vill ha något större. Har sagt det förut men säger det igen.. Längtar efter ett ordentligt kök. Ett större sovrum. Mer yta, mer möjligheter. Tänk om vi hade haft råd med ett hus.

Tankarna går.. Ska man flytta till en större lägenhet som är dubbelt så dyr bara för sakens skull eller ska man stå ut i denna och försöka lägga undan pengar? Pengar till något eget. Det är så kluvet. Känns så långt bort. Tar ju ett tag innan man sparat ihop till några miljoner. Hur länge kommer vi stå ut på 45kvm där det alltid måste flyttas på något för att få fram eller in med något annat..

Men när jag börjar tänka efter så har vi några svåra krav på en ny lägenhet.. Samt många önskemål.

Man är ju bortskämd så kan ju inte flytta utan tillgång till garage. Heller inte utan fiber (iaf så länge vi snackar lägenhet). Garage kommer bli svårt att få tag i igen. Så får intala mig att utan det blir det ingen ny lägenhet. Annars skulle jag nog ha flyttat imorrn.

Jocke önskar även badkar. Sen en uteplats vore inte fel. Möjlighet till diskmaskin och tvättmaskin. 3-4 rum. Egen ingång. Ni hör ju.. Inte möjligt för fem öre. Men drömma går ju.. En dag så.

Älskar dessutom området vi bor i.. Stillsamt plus nära till naturen och kossorna, för hundens skull. Har bott på Norr och gillar det inte. Har bott på Väster men under åren har det blivit mer slum i mina ögon. Enda som skulle kunna få mig dit vore en etagelägenhet. Söder känner jag inte till så mycket.. Kanske kan vara nå men skulle sakna kossorna. Centrum är det därför inget snack om ens.

Dock skulle nog det perfekta radhuset kunna få mig att flytta tom utanför Örebro.

Snälla kan någon ordna så vi får en lägenhet i husen bredvid? Det skulle vara perfekt för att stilla begäret. Eller om någon vill skänka 2 miljoner så vore det ännu mer perfekt. Då vet jag exakt vad jag skulle köpa..

Om jag slutar shoppa kanske vi når målet snabbare ;)

Permalink Vardagen Kommentarer (2) Trackbacks ()


Shopaholic och produktjunkie.

Skrivet: 2013-01-07 @ 22:47:58

Nu har shopaholicen och produktjunkien i mig vaknat till liv igen.. ;) Brukar bli så här i början av året. Man vill börja med nå nytt helt enkelt. Glossyboxen brukar annars kunna stilla en viss del av begäret.

Ni anar inte hur mycket saker jag beställt.. Hihi. Måste skärpa mig. Men det är bara sååå underbart! Tills jag kollar på kontot. Haha. Tycks ju ta en evighet att få hem det dock. Så har hunnit glömma vissa saker. Fick sammanställa en lista igår.. Haha. Eller så är det mitt dåliga minne som har ett finger med i spelet bara.

Kände för att rensa bort lite grejer som jag ändå inte använder och skänka bort till nära och kära samt bättre behövande. Så då finns det ju plats för nytt.

Fast en liten del av mig förstår egentligen inte varför jag handlar kläder.. Har ju ändå bara jobbkläderna på dygnet runt. Sen på helgen blir det mjukisbyxor.

Permalink Kläder & Shopping Kommentarer (1) Trackbacks ()


Inte.

Skrivet: 2013-01-03 @ 21:44:00

Funderat fram och tillbaka. Dividerat med den ena och andra. Dock hade jag nog bestämt mig redan från början. Behövde bara få det bekräftat och godkänt av de som känner mig bäst.

Så denna gång blir det inget pluggande. Trivs där jag är idag och vill inte bryta upp det och börja om på nytt nu när jag precis fått fotfäste igen. Är inte redo helt enkelt. Är jag inte taggad kommer resultatet inte bli bra ändå. Kan inte plugga bara för sakens skull..

Vi får se vad framtiden bjuder på. Kanske väljer jag att plugga senare och hoppas att jag kommer in då.. Men nu måste jag koncentrera mig på nuet helt enkelt.

Så låter näste man på tur få min plats istället.. :)

Permalink Vardagen Kommentarer (1) Trackbacks ()


Universitetet - att plugga eller inte.

Skrivet: 2013-01-02 @ 23:10:00

Det får bli ett snabbt inlägg via mobilen innan batteriet dör trots att jag inte gillar det..

Är otroligt kluven. Förvirrad. Förvånad. Nojjig.

Fick mail om att det andra antagningsbeskedet för universitetet kommit.. Reflekterade knappt över det. Loggade in på automatik.

Socionomutbildningen - Örebro Universitet. Antagen stod det med gröna bokstäver. Har tappat räkningen på hur många ansökningar jag skickat och väntat på att få det beskedet. Där kom det.. Vid sämsta möjliga tajmingen. Varför nu?

Har äntligen ett jobb som jag trivs med och börjar bli bra på. Underbara kollegor. Bra lön. Nöjd.

Köpt ny bil. Längtar efter större boende. Vill rota mig.

Men framtiden då.. Socionom har jag länge velat bli. Drömmen om att få hjälpa andra med sånt som jag själv vet är svårt att få hjälp med.

4 år av pluggande. Mindre än halva inkomsten av vad jag får idag. Vrida på alla kronor. Bryta upp den trygghet jag har och börja om på nytt. Börja om på något som meningen är ska bli min framtid. Tänk om jag ångrar mig? Tänk om det inte finns några jobb eller behov efter 4 år? Ruta ett.

Är jag verkligen redo för att planera vad jag ska göra resten av mitt liv?

Vill stanna i bekvämligheten. Betala klart min bil. Spara ihop till en buffert. Flytta. Vara säker. Sen kan jag plugga.. Om det är vad jag vill.

Men rädslan för att chansen inte kommer dyka upp igen slår inom mig.. Tänk om ödet menar att detta är min chans och tar jag den inte så har jag gjort mitt val. Om inte annat, vem vet hur länge det annars dröjen innan chansen dyker upp igen?

Frustrerad. Kluven.

Permalink Vardagen Kommentarer (4) Trackbacks ()


Ett besök på Rådmansö.

Skrivet: 2013-01-01 @ 17:56:00
Tiden går fort.. Kan inte minnas exakt när jag var hos Hanna sist. Det var i alla fall innan jag fick Bonus och hennes schäfer var så gott som liten om man jämför med nu.. 
 
Packade den nya bilen, Uno, och tog den första långresan tillsammans med riktning Norrtälje - Rådmansö. Kände mig aningen vilse. De hade gjort om vägarna sedan jag var där och inga skyltar eller rondeller kändes logiska. Men fram kom jag.. tillslut.  
 
Mörkret hade redan fallit så vi fick börja med att ta in hästarna innan kvällen följdes av många timmar av prat, skvaller och skratt. Har sagt det förut och säger det igen.. En av de bästa sakerna med mina vänner är att det inte spelar någon roll hur lång eller kort tid det går mellan vi ses, allt är och känns ändå på samma sätt. Äkta. 
 
Fröken Teja kände dock inte att Bonus var en filur hon ville stifta bekanskap med så det fick vara.. Tur det finns kompostgaller. 
 
Söndagen var lugn.. Det kan Hanna behöva ibland ;) En promenad i skogen med träning på hundmöten, äta god mat, vänta på hästar som inte ville gå in och sedan ytterligare en trevlig kväll. Spelade sällskapsspel som jag vann ;) 
 
Sovmorgon därefter för att sedan packa väskan och bege mig hemåt igen.. Ville fira Nyår med sambon och hunden i all stillhet och så blev det. 
 
 
Permalink Fotografering Kommentarer (1) Trackbacks ()