RSS 2.0

Vad ska du bli när du blir stor?

Skrivet: 2012-01-24 @ 22:50:43
Jag har sökt till universitetet minst fyra gånger nu. Gett upp hoppet åtskilliga gånger och i frustration sökt utbildningar över hela landet utan resultat.. tills igår. Terminen har redan startat och innan jul fick jag besked om att jag stod som reserv i Örebro, Eskilstuna och Västerås. Ställt in mig på att det var kört eftersom det alltid varit det förut.

Igår efter jobbet så ringer telefonen. Reflekterar inte ens över numret utan svarar bara varav det är från universitetet i Västerås och de då meddelar att jag kommit in där. Blev totalt överrumplad. Chockad. Kom överrens om att jag skulle återkomma senast klockan 12 idag. Den första tanken var; Vad gör jag nu?

Terminen har redan börjat. Jag har en månads uppsägningstid från mitt jobb. Som min ekonomiska situation ser ut framöver så har jag inte råd att leva på studielån och bidrag. Speciellt inte om jag måste pendla till Västerås varje dag som ligger 10 mil bort. Dessutom måste jag tänka på Bonus också.

Efter att ha pratat med mamma och övervägt alla olika lösningar så tackade jag tillslut nej idag..

Men det känns.. När man har sökt och sökt och sökt och blivit besviken massvis av gånger så känns det fel att tacka nej när chansen väl dyker upp. Det hade dock varit en annan sak om det var från Örebro de ringde. Då hade jag varken behövt lägga tid och pengar på resande eller hundvakt eftersom jag bor 10 min från universitetet. Tänker bara.. Tänk om jag aldrig kommer in i Örebro? Har jag sumpat min chans nu då?

Det får framtiden utvisa..

Kommentarer
Postat av: Sofie

Förstår dig, men svårt o fixa allt i en himla hast! Nästa gång är de din tur. Även om de så kräver en flytt så kommer de fler chanser. Hade man fått veta direkt o kunnat fixa o trixa lite. Men skönt att se att de inte är helt hopplöst iaf! Go Anna !!

2012-01-25 @ 14:22:10
Postat av: Petra

Åh, förstår att det kan kännas svårt.. Men som du skriver - att det kanske inte var läge till det just nu. Är det meningen att händ - så händer det ;-) Örebro kanske väntar på sig längre fram.. Kram!

2012-01-25 @ 18:03:33
URL: http://petraskurk.wordpress.com
Postat av: Lisbeth

Tufft beslut, men jag tycker du gör rätt. Du får fler chanser om du bara fortsätter att söka, det är jag säker på.

Och du vet aldrig vad som väntar runt hörnet.. ;)Kramar

2012-01-25 @ 23:48:00
URL: http://www.bettans-place.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback