RSS 2.0

Ett år.

Skrivet: 2012-01-31 @ 22:15:36
Jag har tänkt länge på vad jag ska skriva.. Känner att något vill jag ändå få sagt. Men återigen så fastnar orden. Det går inte att beskriva alla känslor som översköljer mig. Det är fortfarande lika obegripligt. Idag är det ett år. Ett helt år sedan världen förlorade en underbar person. En person som inte själv förstod hur underbar hon var. Älskade underbara Ellinor Jägers ♥

Jag var på jobbet när jag fick veta.. Benen vek sig och jag satt på golvet och skakade. Det gick inte att förstå att det var sant. Det går fortfarande inte. Trots att jag varit i Knivsta på tågstationen helgen efter det hände och varit hos hennes ex och läst avskedsbrevet. Trots att jag varit på begravningen och nu i söndags lämnat blommor och tänt ljus på minnesplatsen. Trots timmar av tankar, förtvivlan och tårar. Trots allt detta så kan jag fortfarande inte förstå. Hur kan du vara borta? Förevigt.

Ellinor var en person som aldrig gjorde någon illa. Utan istället nästan bad om ursäkt för sin existens. Vilket var totalt obefogat. Hon var otroligt älskad. Det är hon fortfarande. Men mår man dålig under många år och har ångest för allt man gör och trots att man söker hjälp så blir det inte bättre.. då orkar man kanske inte fortsätta. Ingen kan förstå hur hon kände och ingen annan kan säga vad hon skulle ha gjort med sitt liv. Det gör dock lika ont för oss som är kvar varesig personen väljer att lämna världen självmant eller inte. Sorgen är lika stor.

Tänder ljus och dricker vin bara för hennes skull ikväll. Tänker på gamla minnen och tittar på bilder. Tänker hela tiden på hur vacker hon var. Det är så mycket jag önskar att jag hade fått sagt eller gjort.

Jag hoppas att alla verkligen vet hur viktigt det är att ta vara på varje sekund med de man älskar. Livet kan ändra sig fortare än man tror många gånger.
Jag har tänkt länge på vad jag ska skriva.. Känner att något vill jag ändå få sagt. Men återigen så fastnar orden. Det går inte att beskriva alla känslor som översköljer mig. Det är fortfarande lika obegripligt. Idag är det ett år. Ett helt år sedan världen förlorade en underbar person. En person som inte själv förstod hur underbar hon var. Älskade underbara Ellinor Jägers ♥
Tänder ljus och dricker vin bara för hennes skull ikväll. Tänker på gamla minnen och sitter och tittar på bilder. Tänker hela tiden på hur vacker hon var. Det är så mycket jag önskar att jag hade fått sagt eller gjor
Jag hoppas att alla förstår hur viktigt det är att ta vara på varje sekund med de man älskar. Livet kan ändra sig fortare än man tror många gånger.

1988.03.09 - 2011.01.31 
Permalink Vardagen Kommentarer (4) Trackbacks ()


Lilla fågel blå.

Skrivet: 2012-01-29 @ 12:31:09

Det kallas himlen och jag har aldrig varit där
Men när jag ser på alla stjärnor över himlen
så önskar jag att du var här.
Du var så poetisk
och nu går du i en annan värld
Och jag kan bara säga
Kom tillbaks
Den här världen är så underbar.
Kom tillbaks
Hela världen var så underbar.
Och det kunde lika gärna varit jag.
Lilla fågel blå

Vi var så unga och vi kunde inte säga stopp.
Fast världen föll som ett korthus
när vi försökte klättra opp.
Och vi fick aldrig säga
hur vi älskade varandra
som bara vänner gör, men
Kom tillbaks
Den här världen är så underbar.
Kom tillbaks
Hela världen var så underbar.
Och det kunde lika gärna varit jag.
Lilla fågel blå

Du var så poetisk
och nu går du i en annan värld.
Jag tror den kallas himlen
och jag har aldrig varit där.
Men när jag ser på alla stjärnor över himlen
så önskar jag att du var här
och nu kan jag bara säga
Kom tillbaks
Den här världen är så underbar.
Kom tillbaks
Hela världen var så underbar.
Och det kunde lika gärna varit jag.

Lilla fågel blå.

Permalink Vardagen Kommentarer (0) Trackbacks ()


Vad ska du bli när du blir stor?

Skrivet: 2012-01-24 @ 22:50:43
Jag har sökt till universitetet minst fyra gånger nu. Gett upp hoppet åtskilliga gånger och i frustration sökt utbildningar över hela landet utan resultat.. tills igår. Terminen har redan startat och innan jul fick jag besked om att jag stod som reserv i Örebro, Eskilstuna och Västerås. Ställt in mig på att det var kört eftersom det alltid varit det förut.

Igår efter jobbet så ringer telefonen. Reflekterar inte ens över numret utan svarar bara varav det är från universitetet i Västerås och de då meddelar att jag kommit in där. Blev totalt överrumplad. Chockad. Kom överrens om att jag skulle återkomma senast klockan 12 idag. Den första tanken var; Vad gör jag nu?

Terminen har redan börjat. Jag har en månads uppsägningstid från mitt jobb. Som min ekonomiska situation ser ut framöver så har jag inte råd att leva på studielån och bidrag. Speciellt inte om jag måste pendla till Västerås varje dag som ligger 10 mil bort. Dessutom måste jag tänka på Bonus också.

Efter att ha pratat med mamma och övervägt alla olika lösningar så tackade jag tillslut nej idag..

Men det känns.. När man har sökt och sökt och sökt och blivit besviken massvis av gånger så känns det fel att tacka nej när chansen väl dyker upp. Det hade dock varit en annan sak om det var från Örebro de ringde. Då hade jag varken behövt lägga tid och pengar på resande eller hundvakt eftersom jag bor 10 min från universitetet. Tänker bara.. Tänk om jag aldrig kommer in i Örebro? Har jag sumpat min chans nu då?

Det får framtiden utvisa..
Permalink Vardagen Kommentarer (3) Trackbacks ()


Hon är inte så dum inte.

Skrivet: 2012-01-20 @ 23:05:19
De flesta som känner mig vet att jag inte är så förtjust i katter. Visst, de kan vara jätte söta och vi hade även katt när jag var liten men efter Annikas första katt Mimmi som kunde attackera när man sov så litar jag inte på dem alls längre. Tycker inte om när jag inte har koll på läget vilket man aldrig har med en katt. Oberäkneliga.

Hur som helst.. Det jag skulle komma till är att livet inte alltid blir som man tänk. Låt mig därför få presentera Tyra. Trots att hon har en åsikt om allt så har hon åtminstone varit förvånansvärt snäll och faktiskt rätt söt :) I början tyckte hon inte om Bonus alls men nu har hon kommit på att han är rätt okej så länge han är kopplad. Då kommer hon fram och stryker sig. Så fort han är lös, trots att det är bakom galler, så fräser hon. Men det blir bättre för varje gång åtminstone..

Hon är inte min utan pojkvännens ;)
Permalink Vardagen Kommentarer (2) Trackbacks ()


Framtidsplaner.

Skrivet: 2012-01-16 @ 09:57:00
Ärligt talat så skäms jag över att min hund inte kan allt jag tänkt att han skulle kunna vid det här laget.. Det har varit mycket med allt. Allt annat. För mycket. Hela året var tungt. Nu är det dags för ändring...

Trots att han på senaste gör allt som han inte ska. Dvs äter upp och har sönder allt han kommer över samt sticker ut genom dörren vid första bästa tillfälle och är envisare än någonsin så känns det ändå som om saker börjar gå lättare nu.. Speciellt efter dagens tårar. Man måste landa helt på botten för att kunna börja resa sig igen. Börjar därför hitta lite motivation. Så nu har vi tagit upp träningen igen :) Just nu har vi fokus på "frisignal".

Ska köpa mig ett block och skriva upp vad vi ska träna och på vilket sätt samt ha det som en loggbok. Minns hur lärarna tjatade om det i skolan och att man tyckte det var så tråkigt och onödigt men börjar faktiskt inse fördelarna med det nu. Ska försöka filma en del också så jag själv kan se saker från andra vinklar som man lätt missar annars.

För övrigt så har jag börjat fundera vad vi ska göra i framtiden.. På vilken tävlingsplan jag kan se mig och Bonus. Vardagslydnaden ska ju sitta helt i första hand. Det är mitt största krav. Utifrån det så har jag ju haft en tanke på att starta på lydnadsplan. Är imponerad av folk som verkligen lyckas. Men börjar tveka om det verkligen är något för mig.. Känns för strikt och tråkigt. Så just nu känns det som om de planerna är väldigt avlägsna. Men.. Istället så har jag blivit intresserad av Freestyle. Dock så vet jag nästan ingenting om det.. Så vi får se vart det slutar :) Kanske blir nå helt annat. Typ Rapport eller nå.. Lura med mig pojkvännen ut i skogen. Dessutom så ska börja köra lite hobbyspecialsök också när jag har plats och kan ta in grejerna för det från förrådet. Ni ser.. Idéerna bara sprudlar. Måste köpa mig ett block. Helst igår.

Måste försöka se till att vila lite nu bara.. Varit sjuk i flera dagar och har en tendens att börja stöka runt så fort jag känner mig bättre så att det tar omtag istället för att jag blir helt frisk. Får tvinga mig själv till att ligga still. Inte alltid det roligaste.
Permalink Hundrelaterat Kommentarer (4) Trackbacks ()


2011 - Året som varit.

Skrivet: 2012-01-01 @ 21:59:28
Äntligen kan man lämna år 2011 bakom sig. Det är faktiskt så det känns. Jag vet nog inget år tidigare om innehållit så mycket smärta som detta. Ofta så brukar det vara så att om man får en dålig start på dagen så blir hela dagen förstörd. Misstänker det gäller även år också. Så därför är jag redo för en ny start nu. En riktigt bra start.

Men glömmer självklart inte bort de ljusglimtar som 2011 förde med sig också. Som min älskade pojkvän, min underbara Bonus och lärdomen att ta vara på varenda ögonblick.. Trots allt jobbigt som hänt så har det också medfört att banden till mina nära och kära har stärkts oerhört och jag vet att de alltid ställer upp och tvärtom.

Längtar till nästa helg då det blir MyDog med alla de som betyder mest men som man träffar alldeles för sällan. Kan inte beskriva saknaden. Denna gång träffas vi dessutom under bättre omständigheter än förra gången.

God fortsättning :)
Permalink Vardagen Kommentarer (4) Trackbacks ()