RSS 2.0

Gå upp i vikt.

Skrivet: 2012-02-03 @ 01:32:54
Jag har bestämt mig för att gå upp i vikt.. Eller liksom. Det har jag alltid velat men inte direkt satsat på. Jag gjorde ett försök efter en träff med en dietist för något år sedan vilket resulterade i att jag fick en mycket bättre matlust. Vilket var jätte bra. Men nu efter allt som hänt under 2011 så har kilona sprungit i från mig igen. Ligger nu på en vikt som jag inte alls är bekväm med.

Så det är dags för ändring.. Dock är det svårare än man tror att ändra ett invant beteende. Folk säger oftast; "det är bara att äta mer". Fast det är liksom inte så bara.. Det största problemet jag känner är att planera in att äta i princip hela tiden. Tar mig inte tid till det. Speciellt när jag jobbar så känner jag att det inte finns någon tid ens. Men som sagt, allt handlar väl om att planera. Att ändra på sig och få allt att gå runt.

Har i alla fall laddat ner en app. Haha.. Har man Iphone så blir man ju hjärntvättad med att det finns appar för allt. Hur som helst så kunde man lägga in ens nuvarande vikt och målvikt samt hur många kilo i veckan man vill gå upp (eller ner) och så räknar den ut hur mycket kalorier man ska äta per dag. Sen så lägger man in vad man äter så man får lite koll varje dag. Och nej.. Jag ska inte bli en fanatisk kaloriräknande mupp som bara ser siffror istället för mat ;)

Idag har jag i alla fall tryckt i mig allt som finns vid varje ledig stund och därmed lyckats, under den vecka jag nu försökt, att komma upp i rätt kalorier. Dock så har jag varit "mätt" precis hela tiden och trots det ätit ändå. Känns som om jag rullat fram hela dagen. Haha. Dock nästintill illamående. Men ja.. Vill man vara fin får man lida pin? Om appen stämmer och jag lyckas så har jag nått min målvikt om 10 veckor och förmodligen fått in en bra rutin som gör att jag stannar där sen.

Så håll tummarna för mig nu :)
Permalink Vardagen Kommentarer (5) Trackbacks ()