RSS 2.0

En liten Jackpot.

Skrivet: 2012-04-30 @ 22:06:59
Idag har vi haft besök av Mysmongo, Oskar, Dunder och nytillskottet Jackpot (om det nu blir hans slutgiltiga namn). Världens sötaste fluffboll. Hur gullig som helst men lite oroväckande lugn. Kanske är lugnet före stormen? Eller så var det så mycket nya intryck idag så han inte orkade hålla ögonen öppna. Han blir nog en stjärna sen han med :)

Nu har vi gamla hundsportare ett riktigt valp-/unghundsgäng med Teja, Enya, Freja, Bonus och nu Jackpot. Bara Nilla och Johan som håller sig till sina gamlingar ;)

Permalink Hundrelaterat Kommentarer (1) Trackbacks ()


Campus 48h 2012.

Skrivet: 2012-04-30 @ 21:52:35
I helgen var det Campus 48h på Frimis. Kände att det var dags för en utgång. Inte varit ute sen jag fyllde år i somras. Någon som är helt obegripligt för vissa. Dock har det mest varit skönt, annars hade jag ju gått ut oftare Men framåt sommaren kan det börja rycka lite i dansnerven ;)

Var i alla fall ut på lördagen. Stressade som vanligt så gick timmarna alldeles för fort. Missade bussen och fick gå till andra sidan stan istället. Glad att jag valde converse istället för högklackat ;) Sen blev det förfest hos Anna R med en hel drös med tjejer. Häften hann vi ju tappa bort inne på krogen sen.

Såg i alla fall Timbuktu live. Han är verkligen kort den där men kan fan dra igång en publik ändå. Folk skuttade och knuffades åt både höger och vänster. Förstår inte grejen ibland. Folk alltså.. Men men.. Kul vare :)

Det dåliga med Campus 48h är att det tydligen ska efterlikna en festival så de har öppnat upp hela ön som Frimis ligger på och gjort olika scener, barer, matställen och bajjamajjor men det innebär att de kan ta in 10dubbelt med folk också. Fanns inte en chans att man kom inomhus med andra ord. Känns så där när man har betalat att gå på krogen men bara kan stå ute i ett tält. Speciellt när det inte är så där jätte varmt. Man fick dricka sig varm typ.. Kanske är meningen dock.

Det var i alla fall kul att komma ut en sväng :)
Permalink Vardagen Kommentarer (0) Trackbacks ()


Liten har blivit stor.

Skrivet: 2012-04-29 @ 22:25:00
Den lille korven har nu fyllt 1 år. Vart tog tiden vägen? Helt galet. Bonus är dock lika livlig och sprallig som vanligt. Typisk unghund som inte riktigt landat med alla tassarna på jorden ännu. Det finns fortfarande mycket att se och upptäcka.

Vill i alla fall passa på och säga grattis till syskonen i F-kullen från Hipperdipps kennel också :)


Permalink Hundrelaterat Kommentarer (1) Trackbacks ()


Nu är det gjort.

Skrivet: 2012-04-28 @ 00:15:12
Just nu händer det återigen endel förändringar i mitt liv. Idag lämnade jag in uppsägan på mitt jobb och är därför uppsagd tom 2012-05-27. Har jobbat där sedan 2008-08-05 så kände därför att det var på tiden. Har helt enkelt gjort mitt där. Så sen blir det andra utmaningar och äventyr. Kommer gå in mer exakt på vad när allt är klart. Så därför lär det bli ganska tufft ett tag framöver. Allt löser sig nog tillslut. Det kommer bli mycket nytt och helt annat än idag. Jätte spännande! :)
Permalink Vardagen Kommentarer (3) Trackbacks ()


Ta bort tandsten.

Skrivet: 2012-04-24 @ 15:54:00
Man känner sig fan gammal när man är hos tandläkaren för att ta bort tandsten. Har varit där tre gånger på en månad nu. Först en vanlig kontroll, sen hade jag en visdomstand som bråkade och nu sist så rensades alla tänder från tandsten. Så nu ska det förhoppningsvis vara lugnt i 1 ½ år. Är riktigt glad över att jag har sånt där avtal på "frisktandvård" så att jag betalar 45 kr i månaden istället och slipper betala när jag är dit för vanliga kontroller.

Blev dock förvånad över att hon ställde typ hundra frågor innan och gav mig känslan att hon syftade till att det skulle göra jätte ont och jag skulle säga till om jag ville ha bedövning. Liksom.. Hade tandställning på högstadiet och har dragit ut fyra tänder och det ena med det andra så känner mig rätt van vid tandläkarbehandlingar. Men hon ville väl vara extra noggrann.. Folk har väl olika smärtgräns.

Det gjorde iaf inte speciellt ont, eller liksom.. Det var ju inte skönt. Blödde ju så där lagom mycket ;) Men gjorde fan ondare att spola rent den där visdomstanden som hade fått infektion innan.

Nu är mina tänder i alla fall så lena och fina så :)
Permalink Vardagen Kommentarer (0) Trackbacks ()


Sv's Hundtjänst.

Skrivet: 2012-04-24 @ 11:06:45
Var och lämnade Bonus på hunddagis för en stund sedan. Första dagen. Känns konstigt att komma hem utan hund. Kan inte minnas att jag lämnat bort honom förut, förutom till Jocke då. Men tror det går bra. Jag litar på Veronica och Simone som har Sv's hundtjänst till 100%. Veronica hade hand om Vincent för några år sedan också så det var ett självklart val att gå tillbaka dit. Kan annars tyckas konstigt att jag åker till andra sidan stan och lämnar honom när jag bor bredvid ett annat hunddagis. Jag vet att de gör allt för att hundrna ska ha det bra och inte bara trycker in så många hundar som går för att tjäna pengar.

Får se hur trött han är när jag hämtar honom om några timmar. Skolar in honom 4 timmar idag och imorrn till att börja med. Tror det kan bli lite mycket intryck på en och samma gång annars. Han kommer nog sova gott ikväll :)
Permalink Hundrelaterat Kommentarer (1) Trackbacks ()


Min cairnterrier är galen.

Skrivet: 2012-04-23 @ 13:24:08
Jag var hos föräldrarna och hämtade några kartonger med saker jag hade kvar hos dem. Rensade och slängde samt packade om för att sparas. Hittade både det ena och det andra. Vissa saker var helt nya för Bonus och han visste inte riktigt hur han skulle bete sig. En sak är i alla fall säker, man kan inte vara nog försiktig. Saker och ting kan ju faktiskt vara farliga.


Permalink Hundrelaterat Kommentarer (0) Trackbacks ()


Bloggdesign.

Skrivet: 2012-04-23 @ 12:18:41
Nu är jag klar med Mysmongots nya blogg. En helt ny start :) Så ska bli spännande att se om det kan motivera henne till att börja blogga igen. Var ju några år sedan nu. Hoppas därför på ändring eftersom det inte är så lätt att hålla rätt på henne annars med tanke på att det är ett hav emellan oss. Samt att snart får hon hem en liten busvalp som jag kan tänka mig många vill följa utvecklingen av och hennes lilla glada knodd som snart fyller 1 år.

Permalink Bloggdesign/funktioner Kommentarer (0) Trackbacks ()


Allt som solen rör vid är mitt.

Skrivet: 2012-04-16 @ 16:29:27
Lille herrn spanar på grannarna så att de sköter sig ;)
Permalink Vardagen Kommentarer (1) Trackbacks ()


Ingen dag är den andra lik.

Skrivet: 2012-04-15 @ 16:01:43
På begäran så har jag tagit lite bilder på hunden idag när vi var ute på långpromenad. Ignorera att han är jätte hårig. Har inte haft tid.

Han skötte sig i alla fall bra. Små drar ibland bara. Det märks dock när vi går längre promenader att han får svårt att koncentrera sig efter att tag. Vill gärna hetsa och flänga men brukar gå rätt bra att dämpa. Oftast. Idag var dock ett litet undantag..

Vi hade gått lite mer än halva sträckan (fråga inte hur långt det är) och jag släppte honom lös för att få springa av sig på rakstäckan. Så vänder jag mig om och ser två rådjur komma springandes mot oss. De hann svänga av över en å innan Bonus fick syn på dem. Vi har träffat på dem förut på samma ställe och då fick jag stopp på honom så lät det vara.

En minut senare så sticker han.. Inte till rådjuren utan under elstängslet ut i träsket och jagar två flaxande fåglar. Stannar upp. Ropar in honom. Kommer tillbaka. Sticker igen. Ropar. Kommer tillbaka. Sticker. Så istället börjar jag springa varav han springer efter fast på fel sida av stängslet. Tillslut blir vattnet så djupt så det inte går att springa i utan han kom tillbaka till mig istället. Stannade upp så han fick andas ut och fortsatte sedan lugnt i koppel istället. Jag är glad att de inte släppt ut korna ännu så det inte var el i stängslet för då hade hans öron rykt.

Permalink Vardagen Kommentarer (3) Trackbacks ()


En enkel tavla.

Skrivet: 2012-04-14 @ 19:14:00
Jag har en grej för ramar. De ska helst vara vita (annars målar jag dem vita) och så gärna gammaldags stil med mönster eller detaljer. Det är dessutom kul att söka efter ramar som man kan se potential i även om man inte vet exakt vad man ska ha dem till. Snubblade över en tavla på Tradera där ramen ingick och som jag dessutom fick riktigt billigt. Sjukt bra köp om jag får säga det själv. Tog dock ett tag innan jag kom på vad jag kunde göra med den förutom att måla vit. Det är oftast lättare med mindre ramar som man kan sätta kort i bara. Så detta blev en utmaning. Men det blev bra.. Riktigt bra.

Före:
Efter:
Permalink Inredning & Prylar Kommentarer (1) Trackbacks ()


Göra egna lampetter.

Skrivet: 2012-04-14 @ 12:35:59
Det är faktiskt både kul, lätt och billigt att göra saker själv. Fick en idé att göra egna lampetter. Så för någon månad sedan åkte jag och Annika till Byggmax och fick två träbitar som någon annan slängt. Återvinning är bra grejer :) Vidare sedan till pappa för hjälp med att såga dem i rätt storlek och göra en fördjupning för värmeljusen. Fick låna med mig en slipmaskin och borr. Sen hem och börja bygga. Hade slipdamm i hela köket ;) Men nu är de klara och väntar på att få hängas upp på väggen. Rätt nöjd med resultatet :)

Fina va? :)
Permalink Inredning & Prylar Kommentarer (1) Trackbacks ()


Livsförändringar.

Skrivet: 2012-04-10 @ 16:27:09
Tiden går fort. Även om det är svårt att förstå det, speciellt efter dagens titt genom fönstret, så är våren här. Vi har gått in i april månad vilket innebär att den lilla valpen snart är 1 år. Han är inte så liten längre med andra ord. Har bara lite kvar av valpmaten så vid nästa inköp blir det vuxenfoder. Shit. Vart tog tiden vägen? Han är dock fortfarande galen men också mycket lugnare. Lyssnar mer och har oftast huvudet med sig. Han formas bra.

Vi bor dessutom inte själva längre utan Jocke flyttade hit sina möbler i helgen. Så det börjar bli ordning i vardagen. Ni ska få se bilder igen så fort jag fått en gardin i köket och ramat in en tavla till sovrummet. Sen så har han kvar lite småsaker i sin lägenhet som tas vid ett senare tillfälle och så Tyra såklart. Men hon får nog flytta in snart iaf :) På grund av min allergi så kommer hon dock inte få vara i sovrummet och så att det blir rättvist så får Bonus inte vara i arbetsrummet. Tror allt löser sig med lite tid. Känns i alla fall bra :)
Permalink Vardagen Kommentarer (1) Trackbacks ()


One mind.

Skrivet: 2012-04-10 @ 15:31:26
Till er som inte vet och som inte har sett den.. (Orkade dock inte ta någon ny bild, inte så lätt i den vinkeln, så ni får stå ut med att den har lite sårskorpor)

Jesus och min vänskapstatuering :)

Permalink Vardagen Kommentarer (2) Trackbacks ()


Tillbaka på ruta ett.

Skrivet: 2012-04-10 @ 15:15:58
Jag var motiverad och det gick faktiskt bra även om det var kämpigt. Man blev snurrig i huvudet av att tänka på att äta hela tiden. Dock gick det lättare än jag trott att få in det i dagsplaneringen. Förut har jag kännt att det inte fanns tid för det. Det kanske är konstigt men alla prioriterar vi olika.

Även om det inte var många dagar som jag kom upp i det mål kalorier som var satt så var det ändå mycket mycket mer än vad jag brukar äta för. Så efter 2 veckor hade jag ändå lyckats gå upp 1,8 kg. Helt galet.

Men.. Sen blev jag sjuk och allt bara rasade av mig och därefter hittade jag inte motivationen igen. Varit mycket annat som snurrat. Förhoppningsvis så hittar jag tillbaka till det snart igen nu när saker börjar lugna sig med allt. Behöver bestämma mig för att göra ett nytt försök bara.
Permalink Vardagen Kommentarer (0) Trackbacks ()


Bloggpausen är över.

Skrivet: 2012-04-09 @ 14:03:00
Jag har inte bloggat på väldigt länge och största anledningen är väl att jag inte sitter vid datorn lika mycket som jag gjorde för något år sedan. På gott och ont. En stor orsak till detta är att jag inte har något behov av det. Jag har allt i telefonen och klarar mig med det. Fast jag har saknat att blogga också.. Så ska försöka bli bättre. Både det ena och det andra har ju hänt under dessa månader. Uppdateringar med sammanfattning kommer allt eftersom. Håll utkik :)
Permalink Vardagen Kommentarer (0) Trackbacks ()