RSS 2.0

Finbesök.

Skrivet: 2011-07-31 @ 00:08:15
Pappa kom på besök häromdagen. Han ville träffa den lilla galna terriern. Så det fick han.
 

Permalink Hundrelaterat Kommentarer (0) Trackbacks ()


Han börjar bli stor..och galen.

Skrivet: 2011-07-14 @ 00:07:46

Nu för tiden är det ganska svårt att fota den lilla galna valpen. Han växer så det knakar men får då även mer damp för var dag som går. Tror det är enklare om jag visar er. Se filmen nedan så kanske ni förstår ;) Han är dock jätte söt när han sover.

Permalink Hundrelaterat Kommentarer (5) Trackbacks ()


Lejonet.

Skrivet: 2011-07-08 @ 01:15:28
Född 1989-08-22 kl. 11:27. Precis på gränsen mellan Lejon och Jungfru. Så läser ibland båda horoskopen. Fast väljer oftast lejon.

"Det är först när man älskar sig själv som man kan älska andra"

Datum: Ca. 22 juli-21 augusti
Plats i zodiaken: Femte tecknet
Planet: Solen
Element: Eld
Kvalitet: Fast
Passar bäst ihop med: Väduren och Skytten
Bra egenskaper: Snäll, generös, glad och trevlig
Dåliga egenskaper: För snäll, konflikträdd och dåligt tålamod. Vill alltid stå i centrum och har en tendens att slösa lite för mycket med sina pengar.
Intressen: Shopping, fotografering, data, inredning och att umgås.
Favoritfärg: Blå och svart

Sammanfattat lite om det jag faktiskt tycker stämmer in. Långt ifrån allt i boken, "Sjärntecknen talar om vem du är - Lejon", som stämmer men mycket. Tycker det är lite läskigt. Inbillar man sig? Eller är det verkligen så? Är det därför jag är som jag är? Varför jag gör som jag gör? Intressant.

Ett Lejon vill alltid stå i centrum och har ett starkt behov av erkännande och beröm. Hon tycker om att organisera allt, med förtjusning även andras liv. Den som är född i detta tecken är hederlig, hjälpsam, varm och romantisk, och har många vänner.

En person i Lejonets tecken ser faktiskt ut som ett sådant kattdjur även till utseendet. Hon går rak i ryggen och med en stolt värdighet och hon har ofta en ljus man av hår.

Hon älskar beröm och smicker, och detta är också hennes akilleshäl. En komplimang kan få det vildaste och argaste Lejon att helt komma av sig, vare sig komplimangen gäller klädseln, något hon utfört eller ett personlighetsdrag. Därför går det relativt lätt att manipulera ett Lejon.

Hjärtat är antingen urstarkt på Lejonet, eller också har hon ett försvagat sådant. Andra krämpor kan vara smärtor i ryggen och axlarna, ryggradsproblem, skador i ben och vrister genom olyckshändelser, ont i halsen samt problem med fortplantningsorganen. Vanligen återhämtar de sig snabbt, och största faran för Lejonet är nog att hon inte har lust att stanna i sjukbädden utan hoppar upp för tidigt. Att vara sjuk och svag är verkligen inte en roll Lejonet trivs i.

Beröm och uppskattning är det som Lejonet lever av, det är som om hon utvinner styrka ur applåderna, och en partner behöver snabbt lära sig att hantera den teknikern i relationen. Med lite smicker kan man hantera Lejonet när hon är som mest envis. Tänk på att det är en härskare du har att göra med, och som sådan vill hon hela tiden höra att hon är älskad. Om Lejonet inte får kärlek, blir hon vilsen och misstänksam och börjar tycka synd om sig själv. Ett avvisat Lejon är en trist uppenbarelse. Om kärleken saknas i hennes liv kommer hon att tyna bort, så viktig är den. Och då pratar vi om att få kärlek, för Lejonet har ett outsläckligt behov av kärlek och uppskattning. Hon behöver det för att själv kunna ge kärlek.

Men ett förhållande med ett Lejon är inte det enklaste. Det gäller att förstå hennes språk, och veta hur den här katten gillar att bli kliad. Hon kan lätt bli bortskämt, och hon är väldigt svartsjuk. Den man som hon har "fångat" tillhör nu henne med kropp, själ och sinne. Lejonets partner behöver lära sig att balansera hennes eldiga entusiasm med sitt lugna förnuft, och hennes irrationella stolthet med sin stabilitet.

Lejon har ofta vänner i Vattumannen, hon tycker om att de är intellektuella och stimulerande. (Känner jag någon vattuman?) Skorpionen är ett annat tecken hon går bra ihop med. Här kan man verkligen tala om klubben för inbördes beundran. (Aha! Känner ju många skorpioner! Där ser man.) Men två Lejon brukar inte fungera, de konkurrerar från första början med varandra, och beslutar sig ofta i all vänskaplighet för att gå skilda vägar. (Känner inga lejon.. längre.) Väduren och Lejonet kan ha väldigt roligt ihop - det slår verkligen gnistor om dem - men tyvärr har båda tendens att dominera, vilket inte fungerar så bra. (Haha, Systeryster!) Skytten och Lejonet är nog de som kommer bäst överens. De har samma härliga entusiasm och optimism, och Skytten är faktiskt den enda som kan retas med ett Lejon, för han gör det så lättsamt och vänligt att Lejonet tål det. (Känner ingen skytt heller va?)

Innanför det stolta, självständiga Lejonhjärtat darrar en rädd liten figur som är i stort behov av andras uppskattning och beröm för att leva.

För att uppnå genuin förståelse för andra, behöver Lejonet utveckla sitt eget inre jag, lära känna sig själv och uppskatta den hon är. Ju mer kunskap och insikt hon får om sig själv, desto mindre angelägen blir hon att imponera på andra. Det fria Lejonet kan öppna sitt hjärta för hela mänskligheten och älska med hela sin varelse.
Permalink Vardagen Kommentarer (0) Trackbacks ()