RSS 2.0

Människor.

Skrivet: 2011-02-25 @ 02:14:10
Vissa människor har en stor del i ens liv. Det klickar på en gång och sedan finns de kvar vid ens sida i resten av ens liv eller i alla fall många många år. Saker som att de alltid finns där för en vad som än händer eller att man kan skratta och vara sig själv med den personen är sånt som gör att de får sig en egen plats någonstans där inne. Man skulle kunna göra vad som helst för såna här personer och man älskar dem av hela sitt hjärta.

Andra människor finns i ens liv bara för ett visst syfte, ibland i många år. Det kan vara olika saker som syftet är och man kan då ha många bra stunder tillsammans och tycka om den här personen. Men vid en viss punkt stannar man i relationen och man skulle kunna säga att syftet är slutfört. Så då står man och trampar på samma ställe. Växer ifrån varandra. Det händer oftast av sig själv utan att det är någons fel, det finns helt enkelt ingenting mer att hämta i den relationen. Så när denna person försvinner ur ens liv så märker man inte av det så speciellt. Utan det är bara så, man tänker inte på det och livet går vidare som ingenting har hänt.

En del människor däremot kommer in i ens liv mer utav en slump och kan sedan komma att få en stor betydelse i ens liv. Utan att de gör något speciellt så är det något som gör att de stannar kvar i ens hjärta och minne föralltid. De får en speciell plats. Men oftast är det nog de små detaljerna som gör att man minns dem. Handlar om något som man kan förknippa med den här personen: Ett leende, ett ord/uttryck, en händelse, en känsla, en doft. Det kan egentligen vara precis vad som helst.

Sen finns det också de människor som man bara träffar ytligt. På stan, på bussen eller vart som helst. Oftast får de väl ingen större betydelse i ens liv men påverkar det ändå och därför så behöver de finnas där. Man kan minnas dem ibland i alla fall. Även här pga små detaljer som ett leende eller en hjälpsam hand kan göra att ens vardag blir lyckligare och lättare.

Under hela ens liv kommer man träffa många olika sorters människor. Alla med ett visst syfte och mål för ens enskilda vardag eller hela ens liv. Vissa kommer att få mer betydelse än andra. Vissa är på samma nivå som en själv medans andra kan ta energi från en istället. Hela tiden kommer saker och ting ändras och människor kommer komma och gå ut och in i ens liv. Människor kommer många gånger att såra en men ännu fler gånger kommer de få en att skratta och må bra. Många kommer man att minnas medans andra är glömda dagen efter. Detta är livets gång. Socialt umgänge är i alla fall något som alla behöver för att kunna leva sitt liv fullständigt.

I'm afraid I'm alone and entirely useless... Det är för mycket nu. Förlorat för många. En efter en..

Permalink Vardagen Kommentarer (4) Trackbacks ()


Älskade du ♥

Skrivet: 2011-02-23 @ 22:09:14

Nu är datum satt. Tänker på dig.

Permalink Vardagen Kommentarer (3) Trackbacks ()


På äventyr i Göteborg.

Skrivet: 2011-02-23 @ 00:01:13
Självklart så glömde jag kameran. Eller nej.. Jag tog med kameran fast inget minneskort. Så det hjälpte inte direkt. Får förklara min helg i enbart ord istället.

Var ute i sista minuten som vanligt. Vet inte vad jag tänkte med att försöka ta mig genom stan i rusningstrafik klockan 16.00 en fredag. Hann precis i alla fall. Fullt på bussen. Satt och lyssnade på en unge som spelade spel med högsta volym de första två timmarna. Resterande två timmar därefter gick lättare. Var framme i Göteborg 20.25 varav jag blev uppmött av Nilla och Elin och vi tog spårvagnen hem till Nilla. Observera att detta var första gången jag både såg och åkte spårvagn. Väldigt spännande upplevelse. Haha!

Väl hemma hos Nilla, som förövrigt har en otroligt fin lägenhet med underbar utsikt, så skvallrades det och pratades minnen ändå in på småtimmarna. Johan hade också dykt upp under kvällen.

Lördagen började i lugn takt. Nilla bjöd på frukost i alla dess former. Underbart! En annan är ju van vid knäckebröd bara :P Efter att alla tre hade duschat och gjort sig i ordning så åkte vi ner på stan. Gick i lite affärer och mötte sedan upp Jessica för en sen lunch.

Blev lite sega efter timmarna på stan men ryckte sedan upp oss igen och började laga mat och göra oss i ordning om vartannat. Efter maten så dök Johan och hans flickvän Mikaela upp. Började förfesta med lite spel och andra tokerier. Nilla och jag förlorade i charader men jag anser ändå vi var bästa laget :) Sen när var det huvudsaken att vinna?

Lagomt runda under fötterna så tog vi i alla fall spårvagnen ner till stan igen och hamnade på, om jag inte minns fel, ett ställe som hette Karisma. Helt okej ställe. Kändes lite litet dock. Sällskapet drog sig hemåt en efter en.. Hör och häpna så var det Elin och Jessica som drog först. De har kanske fått sin beskärda del av festande i yngre dar ;) Väldigt ordentliga nuförtiden. Sedan åkte Mikaela och Johan medans jag, Nilla och Joel (som tillkommit under kvällen) stannade kvar tills stängning.

Söndagen inleddes återigen med en underbar frukost. Sedan var det bara att packa ihop och bege sig hemåt igen. Bussen anlände till Örebro 18.00 varav jag tänkte ta stadsbussen hem. Ställde mig på den vanliga hållsplatsen på resecentrum och väntade. Gick på bussen och satte mig. Insåg sedan att bussen låg i helt fel fil och svängde åt fel håll av stan. Lyckades hoppa av två eller tre hållplatser därefter och fick gå från väster tillbaka till resecentrum och leta rätt på en helt annan buss som i alla fall gick åt rätt håll av stan. Lagomt bitter var jag. Och trött.

Det var i alla fall sjukt kul att träffa alla. Längesedan sist och förhoppningsvis dröjer det inte lika länge till nästa gång. Skönt att ha blivit uppdaterad i allas liv och pratat om allt som hänt.
Permalink Vardagen Kommentarer (0) Trackbacks ()


Göteborg.

Skrivet: 2011-02-18 @ 01:38:26
I morgon sätter jag mig på en buss, ja tro det eller ej så ska jag åka buss, till Göteborg. Massa bus och nya äventyr väntar :) Ska träffa Nilla, Elin, Jessica och eventuellt Johan. Ser verkligen fram emot det. Var alldeles för längesedan vi sågs. Med tanke på allt som hänt på sistone så får det en att inse att man måste ta vara på tiden. Synd att inte resten av gänget kunde komma också. Men det blir fler gånger. Helt klart.

Permalink Vardagen Kommentarer (1) Trackbacks ()


Har ni varit vid Ingenting?

Skrivet: 2011-02-09 @ 00:35:14

Idag har jag varit vid Ingenting ;)

Permalink Vardagen Kommentarer (5) Trackbacks ()


Blandade känslor.

Skrivet: 2011-02-06 @ 15:44:31
Hemma i Örebro igen. Vet inte riktigt vad jag känner. Igår kväll åkte vi till Knivsta. Jag, Hanna och Lynn. Gick till tågstationen. Lämnade blommor och tände ljus. Försökte förstå. Stöttade varandra. Många tårar. Många tankar. Även fast det fanns bilder på dig och det var många tända ljus och blommor och även fast det fanns hälsningar och ord om saknad, så kommer jag nog aldrig förstå att det är sant. En liten del utav mig förstår. Försöker acceptera och släpper lös känslorna. En annan del håller emot. Vill inte se. Vill inte tänka att det är på riktigt.

Jag är ändå glad att vi åkte dit. Det behövdes verkligen. Behövde verkligen få lite mer perspektiv. Få veta vad som hände. Få det bekräftat att det var detta du ville.

Hoppas i alla fall allt blev som du tänkt. Att allt är bra nu. Du förtjänar att vara lycklig. Tänker på dig ♥ Vackra underbara älskade vän.

Det är i dessa tider det är extra viktigt att man tar hand om varandra. Att man visar att man bryr sig. Visa medlidande. Det behövs inte mycket. Men i alla fall något. Börjar förstå vilka relationer mitt liv innehåller. Vilka som finns där när det behövs även om det är jobbigt och vilka som väljer att titta bort.

Skänker en tanke ner till Lund också. Det är dags att komma hem nu. Du är saknad ♥ Tackar allt som går att tacka för att du är oskadd. Vet inte vad jag hade gjort annars.
Permalink Vardagen Kommentarer (2) Trackbacks ()


Rådmansö.

Skrivet: 2011-02-05 @ 14:10:11
Befinner mig för tillfället på Rådmansö utanför Norrtälje. Anlände igår kväll efter en lång bilresa från Örebro. Saknar Noppe. Inte alls samma sak att köra pappas bil. Den bråkar bara med mig. Kvällen spenderades i alla fall med en massa skitsnack och skvaller. Tänk att man kan ha så mycket att prata om. Gick inte och la oss förrän halv två. Stackars Hanna som skulle upp och jobba klockan åtta idag. Fast annars hade vi säkert suttit kvar fortfarande :)

Sitter och lyssnar på musik och väntar på att hon ska komma hem. Slutar nu klockan två.

I eftermiddag ska vi träffa Lynn och åka till Knivsta. Ägna dagen till Ellinor ♥ och lämna blommor. Skänka en tanke. Försöka förstå. Kommer vara jobbigt. Fast tror att det behövs. Allt är fortfarande overkligt och ofattbart.

Permalink Vardagen Kommentarer (1) Trackbacks ()


Vila i frid ♥

Skrivet: 2011-02-02 @ 23:53:33

Trodde inte att det värsta kunde vara det värsta. I tisdagsförmiddag föll min värld samman. Fick ett sms om att det värsta hade hänt. Förstod inte först. Men sedan kom det andra smset.. Föll ihop. Skakade. Grät. Slutade andas. Chockad. Aldrig varit med om något liknande. Det fick inte vara sant. Tror fortfarande inte att det är sant. Väntar på att vakna upp från denna mardröm. Väntar på att få höra ifrån dig. Förstår inte. Kan verkligen inte förstå. Du skulle komma hit om två veckor. Vi skulle ha tjejhelg. Snacka skit. Skvallra. Ta igen all förlorad tid. Det gör ont. Mina ögon värker. Jag tittar men jag ser inte. Känner mig bara tom. Overkligt.

Underbara vackra älskade vän. Att du inte kunde se det själv. Önskar att det inte hade slutat så här. Du är på en bättre plats nu. Där du kan vara lycklig. Där du kan må bra. 

Du finns i mina tankar och du har alltid en plats i mitt hjärta. Du kommer vara förevigt saknad.

Vila i frid ♥

Permalink Vardagen Kommentarer (2) Trackbacks ()