RSS 2.0

La Pampa Steakhouse och Vägen.

Skrivet: 2010-01-31 @ 00:59:30
Igår blev jag bjuden på middag utav Jesper. Det tackar jag för :) Fick äntligen min "Black and White" på La Pampa Steakhouse på väster i Örebro. Suktat efter den hur länge som helst och den var bannemig lika god som förra gången. Underbar! Blir alltid så otroligt mätt men man vill inte sluta äta och lämna något för att det är så jäkla gott. Efterrätt blev äppelpaj med vaniljsås, tycker vanligtvis inte om äppelpaj men shit den var också gudomlig. Varför äter jag inte där oftare? Just ja.. Man kan inte leva så med min lön. Attans!

Efter middagen bar det av till bion. Såg på "Vägen". Vet inte riktigt vad jag ska säga. Tänkte genom hela filmen: "Vad går denna ut på?" Den var bara otroligt deprimerande. Andra filmer kan ju ha en tanke och en andemening men denna mådde man bara dåligt av att se. Bra gjord, verklig och otroligt stark men för obehaglig. Dör våran värld så kommer det sluta så där, helt klart, och det vill man inte riktigt tänka på.

Permalink Vardagen Kommentarer (0) Trackbacks ()


Avatar och impulsivt festande.

Skrivet: 2010-01-24 @ 21:54:04
Igår firade vi mamma, som fyllt år, hemma hos Annika med tårta och kakor. Vilket blev frukost för mig. Inte att rekommendera. Sedan bar det iväg till bion för att se Avatar med hela familjen. Redan sett den en gång men det fanns inget annat som lockade. Så kunde lika gärna se den en gång till. Den var lika bra som första gången. Det är en väldigt speciell film och det är framförallt fascinerande hur någon har kunnat hitta på hela den där världen och dess varelser. Snacka om bra fantasi. Jag tycker att filmen får en att fundera. Eller också är det jag och mina tankar som svävar iväg som vanligt. Det jag tänker är att människan är otroligt självisk. Kanske till och med ond? (något vi diskuterade senare under kvällen, men det är en helt annan sak) Menar bara själva grejen med att "Vi tar vad vi vill ha och skiter fullständigt i vem eller vad som skadas". Avatar är ingen katastof film som t ex 2012 men det känns ändå som den har ett sådant budskap blandat med en hel hög av andra tankar. Den handlar inte om blåa gubbar som springer runt i skogen och krigar mot människan utan mer att man ska se vad vi gör mot våran värld. Vi bara förstör. Vi ser det inte själva förrän det är försent, om ens då. Jag tror att Avatar är en film som man antingen älskar eller hatar. Jag vill inte avslöja för mycket detaljer och vad som händer så detta får räcka som min åsikt.

Nu till annat..

Bion var slut vid fem ungefär och Annika, min kära syster yster, hade bestämt sig för att dra med mig på fest. Jag som i vanliga fall kan ha svårt att vara impulsiv gick tillslut med på det. Oftast handlar det ju om att jag inte vill att Vincent ska komma i kläm på något sätt, men eftersom han åkte med mina föräldrar hem så var det fritt fram. Det betydde att jag hade två timmar på mig att göra mig i ordning. Vilket i mina ögon är väldigt svårt! Tiden tycks ju alltid flyga iväg och så har man inte hunnit hälften av vad man tänkt. Men att få i sig lite mat, sminka sig och komma i partystämning för att sedan ta bussen mot stan och hitta till festen gick förvånadsvärt bra i alla fall. Och trots att både Annika och jag var luspanka och inte hade något att dricka så blev kvällen riktigt bra ändå. Kul att träffa lite nytt folk. Första gången på Ritz dessutom, vilket jag tycker påminner lite om gamla Arena i Karlstad i själva uppbyggnaden och stilen. Men men.. Kvällen var lyckad så att göra saker på impuls kanske inte är så dumt ändå?
Permalink Filmer Kommentarer (4) Trackbacks ()


Mitt virtuella akvarium.

Skrivet: 2010-01-20 @ 21:59:26

Vad gör man inte när man har tråkigt? Förutom att ligga hemma och pilla navel.. Jo, man kan göra sig ett akvarium att leka med. Visst är mina fiskar fina? De följer efter muspekaren om man håller den över rutan och klickar man så får de mat. Haha. Jag måste skaffa mig en annan hobby.. Skulle verkligen kunna styra hela mitt liv via datorn. Aldrig behöva lämna lägenheten. Skrämmande!

Permalink Vardagen Kommentarer (4) Trackbacks ()


När ärlighet blir okänslighet.

Skrivet: 2010-01-18 @ 23:40:04

För mig har ärlighet alltid haft en stor betydelse. Det är en självklarhet för mig. Jag vill att man ska kunna prata om allt och då även kunna vara ärlig. Klart det finns tillfällen då man inte kan vara helt och hållet ärlig. Man kanske ibland måste tänja lite på sanningen och vad man tycker och tänker. Vill ju inte medvetet såra någon. Men så slog det mig.. Tänk om människor uppfattar min ärlighet som något annat. Att jag är okänslig? Saker som jag tycker att man borde vara ärlig om kanske sårar någon annan. Alla har ju olika uppfattningar om saker och ting. Jag har ju träffat människor som jag ansett varit alldeles för frispråkiga och för mig varit dryga och okänsliga. Men i deras ögon kanske de bara ansåg sig vara ärliga. Vart går gränsen egentligen? Och vem bestämmer vart den går?

Permalink Tänkvärt Kommentarer (3) Trackbacks ()


Min lilla En.

Skrivet: 2010-01-14 @ 13:29:32
Dags att ta undan julsakerna? Började lite smått med att ta undan den halvdöda julgruppen. Men så tyckte jag synd om den lilla enen.. Ville ju inte bara slänga honom. Så det blev omplantering i en liten kruka som passade perfekt. Vincent tyckte att det hela var mycket intressant och att jord smakar gott. Nu är ju bara frågan.. Hur länge tror ni att han kommer hålla? Någon som vill slå vad? Det finns ju en anledning till att de flesta krukor är tomma i min lägenhet..

Permalink Vardagen Kommentarer (2) Trackbacks ()


Paranormal activity.

Skrivet: 2010-01-13 @ 11:02:06
Såg Paranormal activity igår. För er som inte vet så handlar den om ett ungt par som misstänker att deras hus är hemsökt och för att skaffa bevis installerar de övervakningskameror som ska spela in vad som egentligen händer när de sover.

Jag är inte den som blir rädd när jag tittar på film utan tvärtom. Krävs mycket för att jag ska reagera. Men den där filmen.. Den var riktigt obehaglig. Knöt sig i magen. Usch. Tycker egentligen inte om filmer som är filmade med en skakig handkamera och tyckte därför att den var seg i början. Men sedan ändrades den uppfattningen. Fast tror inte att det är en film som alla gillar, men så är det ju egentligen med alla skräckfilmer. Något som en annan tycker är otäckt kanske nästa bara tycker är töntigt. 

Men alla ni som tror på att sådana här saker kan hända och någongång tyckts höra något oroväckande när ni skulle sova eller vaknat upp och känt er illa till mods. Ni kanske inte skulle se den här filmen.. Eller så borde ni. Beror på hur mycket man vill plåga sig själv. Jag kommer i alla fall fortfarande kunna sova gott om nätterna men obehaglig var den. Man vet ju egentligen inte säkert vad som händer när man sover. Hehe..

Permalink Filmer Kommentarer (6) Trackbacks ()


Vänner.

Skrivet: 2010-01-09 @ 18:40:40
Dags att plöja igenom alla säsonger av Vänner igen. Älskar den serien. Det får mig också att tänka på alla dem som befinner sig utspridda i landet. Dem som man träffar för sällan. Som bor för långt bort. Tänk alla knasigheter vi har varit med om, alla kommentarer och bus. Det är dags att ses snart. Eller vad tycker ni? Snacka lite skit, skratta och bara vara.. Som förut. Svåraste är dock att styra upp något. Det är inte direkt att gå till grannen bara. Inte längre. Nu är det resor över landet och pengar, som man inte har, som krävs. Vad gör man?

Saknar er. Måste ses snart. Förslag på hur, var, när?
Permalink Vardagen Kommentarer (8) Trackbacks ()


Att duscha en terrier.

Skrivet: 2010-01-03 @ 22:37:09

Efter lite envishet så är Vincent nu ren och fin. Det gäller att vara envisare än terriern om man ska få som man vill. Hehe.. Nej då, riktigt så farligt är det väl inte. Men han tycker det är lite läskigt när det är halt och kommer en massa vatten till råga på allt. Och så är det ju tråkigt att stå still. Så nu har han rullat sig på golvet och mattorna för att försöka bli torr. Tycker inte att han lyckas så bra dock. Ser bara ännu mera ruffsig och ovårdad ut. Stackarn.. Det är inte lätt att vara en blöt cairnterrier.


Permalink Vardagen Kommentarer (4) Trackbacks ()


Bloggdesign.

Skrivet: 2010-01-03 @ 15:28:47

Äntligen är jag klar med den nya bloggdesignen till Jesus. Blev faktiskt riktigt nöjd. Många timmar ligger bakom men det var det värt. Tycker ju att det är kul så då gör det ingenting. Hihi.. Nu ska jag bara klura ut nå nytt till min egna. Som jag pratat om ett tag. Men det är faktiskt roligare att designa till andra. Och nu blev det ju dessutom en födelsedagspresent :)

Ni har väl inte missat Sofies och Lynns bloggar som jag också har designat :)


dogstyle hittar ni här

Permalink Bloggdesign/funktioner Kommentarer (3) Trackbacks ()


2009.

Skrivet: 2010-01-01 @ 16:59:19

Året som var.. 2009. Vad ska man säga? Samma sak som alltid, att tiden går förbannat fort? Sitter och undrar över vad jag egentligen har åstakommit. Var 2009 verkligen så händelserikt som jag egentligen vill säga att det var? Undrar.. Det har dock varit många blandade känslor. Det är en sak som är säker.

Det är väl lika bra att sammanfatta året som var för att få lite mer överblick. Vad som kan göras annorlunda och bättre detta år kanske? Här är mitt år 2009:

Januari bjöd på fest. Först i Nora på 20/25 års kalas för Anna och Palle. En ditresa med för mycket packning, ciderflaskor rullandes i gången av bussen och en trevlig fest med vänner jag träffar för sällan. Nästa fest var en såkallad inflyttningsfest hemma hos mig på Norr i Örebro tillsammans med de andra vännerna som jag också träffar för sällan. Elin, Hanna och Sofie lyckades ta sig upp till mig för en trevlig återförening. Kvällen bjöd på drinkar och utgång på Satin.

Februari.. Någon som vet vad jag gjorde då? Ingenting? Skulle i och för sig inte vara speciellt konstigt.

I Mars var det personalfest. Höll på att glömma det. Är festerna det enda händelserika jag har att berätta? Tror nästan det.. Men jaja, bättre än ingenting i alla fall. 

I April flyttar jag och Jesper till lägenheten jag bor i idag. Granne med syster yster. Ett stenkast från naturen. Nära stan men ändå avlägset. Perfekt för Vincent och mig. Två veckor efter flytten blir jag singel.

Enda händelserika i Maj var bytet utav bloggadress. Började om helt och lämnade min gamla blogg bakom mig. Dock finns den kvar då den innehåller för många minnen, bra som dåliga, för att raderas helt.

Juni kom tillsammans med skatteåterbäringen och midsommar. Detta firades nere i Grebbestad.

Den efterlängtade semestern kom i Juli. Några dagar spenderades på Rådmansö och i Motala för att sedan avslutas med två veckor i Sardinien i samband med att vi gick in i Augusti månad. Detta betydde dessutom att jag fyllde 20 år. Födelsedagen var lyckad och innehöll massa bus som mina systrar hade kokat ihop. Familjen utökades dessutom med lilla Noppe. Min alldeles egna skumpande Saab. Han och jag har haft våra tvister. 

September flög förbi och innehöll ytterligare en återförening. Denna gång nere i Vimmerby tillsammans med hundsportare och viltvårdare som firade Elins 20 års dag. Riktigt trevligt då det var många där man inte sett på minst ett år.  

Sedan gick vi vidare in i Oktober. Då fick jag besök utan min gamla kombo Johan och hans hundar. Det var prat om att han skulle flyttat upp till mig, eftersom jag har ett tomt rum i lägenheten, men det blev inte så. Örebro har inte jobb så att det skriker om det direkt. Men det var trevligt med besök i alla fall. Månaden avslutades med firande utav Halloween tillsammans med syster yster på Kåren i Örebro.

I November var det många som fyllde år men jag hade bara möjlighet att vara med och fira en utav dem. Min älskade Korv aka Moa. Middag med hennes familj, förfest hos mig och utgång på Strömpis.

Och så kom December. Shit.. Hela året bara flög förbi. Prövotiden för mitt körkort tog slut. Julafton firades hos mina föräldrar med familjen enligt vanlig tradition. Juldagen bjöd på utgång på Strömpis. Galen kväll. Året avslutades på nyårsafton med middag hos mina föräldrar.

Hela året har innehållit mycket skratt men också många tårar. Ytterligare ett år med svordomar och förbannelser över sjukvården. Men tiden gick ändå.. Det är svårt att få ner allt i skrift. Nu sitter jag här med ytterligare ett år framför mig. Vad som kommer hända och vad det kommer innehålla kan bara framtiden visa. Nya mål och nya möjligheter?

Permalink Vardagen Kommentarer (1) Trackbacks ()


Nyår.

Skrivet: 2010-01-01 @ 01:06:40

Befinner mig hemma hos föräldrarna denna nyårsafton. Ätit lite mat men inte mer firande än så. Fast det gör mig inget. Nyår har alltid varit överskattat i mina ögon. Tycker inte om att lämna hunden heller då han är skottberörd till viss del. Fast detta år verkade det vara lugnt. 

Som ni kanske ser så håller jag på att uppdatera bloggdesignen igen inför det kommande året. Har dock lite idétorka. Ska nog ta lite hjälp av Mr Tölli sedan när han kommit hem igen. Fast det vet han inte om. Det blir en trevlig överraskning.. Eller något.

Önskar alla ett Gott nytt år och en God fortsättning i alla fall.

Riktigt så här mycket fyrverkerier var det inte över stan där jag befinner mig. Försökte göra en liten hemmagjord film så ni skulle få se men det blev alldeles för mörkt. Så lägger upp denna från Edinburgh istället, för att få lite nyårsstämning.

Permalink Vardagen Kommentarer (0) Trackbacks ()