RSS 2.0

Barcelona 2010.

Skrivet: 2010-08-21 @ 19:35:11

Dags att ta tag i bloggen och komma ifatt alla uppdateringar jag tänkt göra. Börjar väl med att berätta om resan till Barcelona. Det jag minns utav den i alla fall :)

Jag och min äldsta syster Linda åkte ner den 15e juli för att hälsa på systeryster Annika. Hon var där nere och pluggade i sex veckor, så vi spenderade hennes sista vecka tillsammans.

Barcelona är otroligt stort och mäktigt i mina ögon. Är kul att ha varit där men kommer nog inte vilja åka tillbaka. Det som var mest jobbigt var att man behövde åka Metro (tunnelbana) jämt om man skulle ta sig någonstans. Visst, man lärde sig det snabbt så det gick rätt smidigt men att springa runt under jorden i kvalmiga tunnlar och stå och trängas med svettiga människor är väl inget jag längtar efter.

Men men.. Vi hann med att se lite sevärdigheter när vi var där i alla fall. Åkte till Sitges två gånger och låg på stranden där eftersom stranden i själva Barcelona inte är så jätte fin och rolig att ha och göra med. Så tog vi även en tur till berget Tibidabo och till Parc de Laberinto (labyrintparken) och så var vi och såg Sagrada Familia och triumfbågen vid Park Ciutadella. Typiska grejer som man måste ha sett och göra om man är i Barcelona. 

Var även och shoppade några dagar på Plaza Catalunya och La Rambla. Som sagt.. Barcelona har otroligt mycket saker att se på som staden är känd för, sen beror det ju på vad man är intresserad av såklart. Lite synd att vi inte hann åka till bl a Park Güell också. Men dagarna bara sprang iväg..

De har dessutom rätt nice uteliv i Barcelona och eftersom krogen inte stänger förrän någongång mellan 5-7 på morgonen så är man ju självklart ute tills dess men då är man ju ännu mera bakis och död dagen efter än man är i Sverige. Helt sjukt. Fast kul som fan var det :) Vi var ute en kväll på Oshum. Riktigt kul. Och så var vi iväg på Nasty Mondays på Apollo. Det var nog det svettigaste jag varit med om i hela mitt liv. Mer nasty än så kan man inte bli.. Det var folk överallt och ingen luftkonditionering så svetten bokstavligt talat rann. Fanns inte en torr fläck på någon! Fy fan! Men helt klart en upplevelse och kul kväll. Det finns väldigt mycket detaljer och grejer som jag inte kommer skriva i bloggen av olika anledningar. Mest för att jag skulle behöva skriva flera sidor för att få med allt.

Tror jag berättar resten i bilder.. Enjoy!

Tibidabo:


Parc de Laberinto:

Sagrada Familia:

Triumfbågen:

Förfest/Nasty Monday:

Sitges:

Utsikten från vårat boende upp mot bergen. Motion fick man.

Hemma i kalla Sverige igen:

Permalink Vardagen Kommentarer (1) Trackbacks ()


Människor.

Skrivet: 2010-08-21 @ 17:04:57
Vissa människor har en stor del i ens liv. Det klickar på en gång och sedan finns de kvar vid ens sida i resten av livet eller i alla fall många många år. Saker som att de alltid finns där för en vad som än händer eller att man kan skratta och vara sig själv med den personen är sånt som gör att de får sig en egen plats någonstans där inne. Man skulle kunna göra vad som helst för såna här personer och man älskar dem av hela sitt hjärta.

Andra människor finns i ens liv bara för ett visst syfte, ibland i många år. Det kan vara olika saker som syftet är och man kan då ha många bra stunder tillsammans och tycka om den här personen. Men vid en viss punkt stannar man i relationen och man skulle kunna säga att syftet är slutfört. Så då står man och trampar på samma ställe. Växer ifrån varandra. Det händer oftast av sig själv utan att det är någons fel, det finns helt enkelt ingenting mer att hämta i den relationen. Så när denna person försvinner ur ens liv så märker man inte av det så speciellt. Utan det är bara så, man tänker inte på det och livet går vidare som ingenting har hänt.

En del människor däremot kommer in i ens liv mer utav en slump och kan sedan komma att få en stor betydelse i ens liv. Utan att de gör något speciellt så är det något som gör att de stannar kvar i ens hjärta och minne föralltid. De får en speciell plats. Men oftast är det nog de små detaljerna som gör att man minns dem. Handlar om något som man kan förknippa med den här personen: Ett leende, ett ord/uttryck, en händelse, en känsla, en doft. Det kan egentligen vara precis vad som helst.

Sen finns det också de människor som man bara träffar ytligt. På stan, på bussen eller vart som helst. Oftast får de väl ingen större betydelse i ens liv men påverkar det ändå och därför så behöver de finnas där. Man kan minnas dem ibland i alla fall. Även här pga små detaljer som ett leende eller en hjälpsam hand kan göra att ens vardag blir lyckligare och lättare.

Under hela ens liv kommer man träffa många olika sorters människor. Alla med ett visst syfte och mål för ens enskilda vardag eller hela ens liv. Vissa kommer att få mer betydelse än andra. Vissa är på samma nivå som en själv medans andra kan ta energi från en istället. Hela tiden kommer saker och ting ändras och människor kommer komma och gå ut och in i ens liv. Människor kommer många gånger att såra en men ännu fler gånger kommer de få en att skratta och må bra. Många kommer man att minnas medans andra är glömda dagen efter. Detta är livets gång. Socialt umgänge är i alla fall något som alla behöver för att kunna leva sitt liv fullständigt.
Permalink Vardagen Kommentarer (3) Trackbacks ()