RSS 2.0

Besök från Gotland.

Skrivet: 2010-04-19 @ 10:27:15
I lördagseftermiddag så kom mitt Mysmongo aka Sofie, Oskar och två av deras hundar Zolo och Dunder. Zacke fick stanna hemma på Gotland. Vi hade en lugn hemmakväll, såg tv och åt pizza som Annika kom med. Sedan kom Jesus och Stella förbi en sväng också.  Sofie och Oskar åkte sedan vidare till Stockholm i söndagsförmiddag. Så de var bara på genomresa, eller hur man ska kalla det. Förhoppningsvis kommer de på längre besök i sommar :)


Annika och Zolo myser :)


Dunder leker :) Knasiga labrador.


Soffhäng med Jesus och Stella.

Permalink Vardagen Kommentarer (2) Trackbacks ()


Clash of the titans - 3D.

Skrivet: 2010-04-19 @ 09:20:52
Var och såg Clash of the titans på 3D med Jesper och Henke igår. Det var helt klart en upplevelse förutom att de där förbannade 3D-glasögonen var hur stora som helst och inte ville sitta kvar utan bara skavde. Borde finnas olika storlekar. De kanske har mindre för barn som jag kan ha istället? Kan inte hjälpa att jag har litet huvud. Haha. Det tog någon minut innan ögonen vant sig och jag fick därför en känsla av att man skulle få ont i ögonen efter en stund men det gick bra. I själva filmen var det dock svårt att hänga med i de mest fartfyllda scenerna. Vet inte om det bara var jag eller om själva scenerna var så eller om det berodde på 3D-biten.

Själva filmen, i övrigt, var bra. Det hände saker hela tiden och kändes inte långtråkig utan mer på gränsen till snabbspolad. Det finns ju en del filmer om gudar och liknande men denna lyckades ändå skilja sig från mängden utan att frångå den grekiska mytologin alldeles för mycket. Sam Worthington som spelar huvudrollen tycks ha fått en skjuts i karriären och spelar bra utan att få en Avatar-stämpel på sig. Till skillnad från Nicholas Hoult som fortfarande har kvar utseendet och känslan från filmen "Om en pojke". Dock så spelade han en rätt liten roll i den här filmen och kommer nog behöva göra några sådana roller för att skaka av sig den stämpeln. Men som sagt.. En bra film helt enkelt :) Spännande och mystisk med välgjorda effekter och "figurer".

Permalink Filmer Kommentarer (0) Trackbacks ()


Uppdatering.

Skrivet: 2010-04-18 @ 14:55:32
Nu är jag i en sådan där period där jag inte uppdaterar så ofta. Egentligen så finns det saker att skriva om men det blir inte av och sedan glömmer jag bort det. Däremot så används min twitter mer flitigt så jag hoppas att ni, som vill veta vad jag sysslar med, läser den.

Förra helgen så var jag på The studio i Stockholm med Jesper. Det var en kul grej att åka iväg att göra över en dag. Bli lite ompysslad är aldrig fel :) Kostade heller ingenting om man inte köpte några bilder vill säga. Så fick man skriva upp ett antal vänner på en lista som man kunde bjuda dit också, vilket jag gjorde. Det är som sagt en kul grej. Fick med mig fyra bilder hem som förmodligen kommer användas till den nya bloggdesignen som jag förtvivlat försöker komma på. Någon som har några idéer?

Annars så har jag istället för att blogga, i veckan, varit duktig och städat, diskat och lagat ordentlig mat/matlådor varje dag. Får så mycket mer energi när solen är framme.

Har även sökt till universitetet. Sista dagen var ju i torsdags. Upptäckte dock att jag inte har behörighet till Socionomutbildningen. Förut var man tvungen att bara ha betyg i Samhällskunskap A, vilket jag har, men nu har de även lagt till Matematik B för att man ska ha behörighet. Den kursen har jag inte ens läst. Gick ju en mer praktisk kurs när det var individuellt val. Hade jag gått den teoretiska så hade jag förmodligen orkat ännu mindre på gymnasiet och förmodligen inte fått några fullständiga betyg. Så det blir att läsa upp det sen om jag inte kommer in på Samhälls- och beteendevetenskapliga programmet istället. Så håll tummarna för mig. Jag trivs på mitt jobb men det skulle vara skönt att göra något annat och få en utbildning som man har nytta utav. Det jag jobbar med nu är ju inte vad jag tänkt göra hela mitt liv.
Permalink Vardagen Kommentarer (1) Trackbacks ()


The Bounty Hunter.

Skrivet: 2010-04-08 @ 18:05:44
Var ju på bio förra helgen med Andreas. Kanske är kul för er att höra vad jag tyckte om filmen. Om inte så kan ni sluta läsa nu :) Hihi.. Var och såg på The Bounty Hunter och som väntat hade den sina roliga stunder. Jennifer Aniston och Gerard Butler kan inte vara annat än roliga. Fast ibland kändes filmen och storyn lite långrandig men överlag så var den helt okej. Kanske inte en film man måste se på bio dock.

Permalink Filmer Kommentarer (3) Trackbacks ()


Sjukling.

Skrivet: 2010-04-08 @ 13:45:37
Efter två dagars soffliggande så har i alla fall febern lagt sig. Men är fortfarande inte bra. Undrar mest vad som hände. Hur blev jag sjuk? Utan någon förvarning. Hatar att vara sjuk. Hatar att inte orka göra något. Tur att Vincent inte är hemma för annars hade jag haft dåligt samvete för honom också.
Permalink Vardagen Kommentarer (0) Trackbacks ()


Bakslag.

Skrivet: 2010-04-05 @ 12:54:55

Så glad fick jag vara över att våren var på väg. Vaknar upp några minuter sent i morse och insåg att snön var tillbaka. Undrade nästan hur länge jag hade sovit? Som tur var hade snön försvunnit lagom till jag slutade jobbet. Fast nu är det grått och trist istället.

Permalink Vardagen Kommentarer (0) Trackbacks ()


Vårkänslor och Påsk.

Skrivet: 2010-04-04 @ 20:20:14
Äntligen så är nästan all snö borta. Fåglarna kvittrar. Krokusar och snödroppar blommar. Någon enstaka fjäril har vaknat till liv. Gatorna sopas. Sommarbilarna är ute och glider. Det är mer liv och rörelse. Men framförallt så skiner solen. Underbara underbara sol. Älskar våren för snart är sommaren här. Äntligen!

Påsken har dessutom bjudit på endel bravader. Långfredagen började med några timmars uppmärksamhet riktat mot Noppe (som jag skrivit om i tidigare inlägg). Den fortsatte sedan med påskmiddag hos mina föräldrar samtidigt som vi firade Annika som fyllde år samma dag. Sedan blev det bio med Andreas (recension kommer på den filmen också) och Ben and Jerrys mitt i natten.

Påskaftonskvällen bjöd på födelsedagsfest hos Annika. Det spelades och det skålades innan det var dags att dra mot Strömpis med bil och cykel. En annan fick skjuts på cykel dit. Det gick bra trots att han som skjutsade drack öl samtidigt. Vi susade fram så man nästan hann nyktra till på vägen. Haha. Fick dock vänta på de som åkte bil ett bra tag. Hann precis bli våran tur i kön när de kom och Annika lyckades få vakterna att släppa in dem alla samtidigt med oss. Fast i Vipkön. Fråga inte hur det gick till eller vad hon sa för det vet hon nog knappt själv. Kvällen fortsatte med en hel del dans och led sedan mot sitt slut och en efter en gick folket ur sällskapet hem. En kul kväll helt enkelt.

Denna påskdag har jag spenderat med att göra det håriga monstret mindre hårig. Tror att jag lyckades någelunda men om resultatet blev vackert är en annan femma. Men det är ju insidan som räknas. Är dock inte helt klar ännu. Har öronen kvar och lite sånt. Men det har varken jag eller Vincent tålamod till ikväll så det blir en annan dag.
Permalink Vardagen Kommentarer (0) Trackbacks ()


Noppe är vårfin.

Skrivet: 2010-04-04 @ 19:51:47

Bytt däck, tvättat ut och invändigt samt vaxat. Noppe är som ny igen. Fast man ska egentligen inte göra sådant själv för jäklar vad småfel jag hittade. Som man bara ser om man tittar riktigt riktigt noga. Men men.. Nu är han i alla fall fin, på håll, inför sommarens äventyr.


Före, under, efter

Permalink Vardagen Kommentarer (0) Trackbacks ()


April april din dumma sill.

Skrivet: 2010-04-01 @ 20:17:09
Vilka har lyckats lura någon idag då? Och hur många har blivit lurade? Själv så har jag hört en hel del knasigheter på radion bara. Annars har jag inte blivit utsatt för något. Men dagen är ju i och för sig inte slut ännu.

Befinner mig för tillfället hos mina föräldrar. Eftersom kära syster yster fyller år och ska firas i morgon. Pappa tyckte att vi skulle göra Noppe vårfin så jag fick snällt pallra mig hit lite tidigare än de andra :) Möttes dock utav något som först såg ut som en råtta.. eller möjligtvis en mops.. i dörren. Vid närmare titt insåg jag att det skulle förreställa en nyklippt Lili med typ världens minsta huvud.


Permalink Vardagen Kommentarer (2) Trackbacks ()