RSS 2.0

Midsommar.

Skrivet: 2009-06-27 @ 01:13:24
Efter att ha jobbat fram till kl sju på torsdagskvällen, innan midsommar, bar det av ner mot Grebbestad. Jag och Annika åkte egen bil eftersom grabbarna hade fått problem med sin och var strandsatta i Billingsfors. Per fick åka ner i förväg och rädda dem och så fick bilen åka tillbaka hem igen på släp. Väl i Billingsfors började minnena komma tillbaka, lukten och synintrycken. Här hade jag ju varit förut, inte så konstigt. Var ju Dalsland varav jag bodde till jag var sex år. Kul att man minns endel ändå ;) De flesta vet väl hur mitt minne vanligtvis brukar vara.

Resan fortsatte och runt elva på kvällen var vi framme i Grebbestad. Hämtade nycklarna och packade in i stugan. Satt sedan uppe en stund innan man fick sig lite sömn inför midsommarafton. Resten av helgen bestod utav grillning, festande, glögg (?), mini golf , shopping i Sport shopen och glada miner :) Var riktigt skönt och komma iväg en stund. Känns mer som semester och att man tar vara på tiden när man är borta istället för att sitta hemma och tråka när man är ledig. På vägen hem svängde vi förbi vårat gamla hus, kul att se och då fick man tillbaka många minnen om inte annat.

Är väl lika bra jag lägger ut lite bilder också. "En bild säger mer än tusen ord"

 
(Klicka på bilderna för att se dem i större format)
Permalink Vardagen Kommentarer (1) Trackbacks ()


Röjj.

Skrivet: 2009-06-14 @ 20:40:37
Igår var det dags för ytterligare en 25-års fest. Denna var dock lite galnare än den förra helgen, vilket det alltid brukar vara när någon i våran familj är inblandad i planerna. Per, min systers karl, fyller på måndag så vi passade på att fira honom nu innan midsommar. Annika hade planerat det hela bakom hans rygg. Grillning, lekar, alkohol och en hel massa röjj! Haha. Per hade börjat ana att något var i görningen när hans kläder och rakhyvel mystiskt försvann dagen innan D men mer än så visste han nog inte.

Han blev i alla fall bortrövad av Pelle och Johan för att sedan gå med ögonbindel tillbaka hela vägen hem, från andra sidan stan, när det var dags för festen. Det var väldigt många trottoarkanter längs vägen som Per var tvungen att gå över dessutom. Hehe ;)

När alla var på plats började lekarna varav temat var: Festen mot Per. Rättvist? Njaee.. Men vem bryr sig? Haha. Gissa vem som vann? ;)


Här letas det efter shotglas i gräset, med både stark och svag dricka.

         
Snurra sju varv och sedan spring i mål, något som Per misslyckades ganska rejält med.

         
Ja, godisträd fick en helt annan betydelse under gårdagen. (Eller vad tror ni Hundsportare?)


Hoppa med en ballong mellan benen var Per inte heller speciellt bra på.


Leta efter saker med dessa "masker" är inte det lättaste, men otroligt kul.

         
Sedan blev det utgång på Frimis. Det var skoj det med :) Dansade som galningar ;) Sedan tog kvällen slut och vi vandrade hem från stan.. Lite ont i fötterna hade jag dock.

(Klicka på bilderna för att se dem i större format)

Permalink Vardagen Kommentarer (3) Trackbacks ()


Övergång.

Skrivet: 2009-06-10 @ 23:13:26
Jag vet att jag har förbannat, klagat och grinat ett antal gånger. Jag förstår att folk undrar. Varför jag gjort som jag gjort. Varför det har blivit som det har blivit. Men.. är man i en relation som sedan tar slut , av en eller annan anledning, så är det klart att det är många blandade känslor. Förtvivlan. Förrvirrning. Tomhet. Vem är jag? Vad ska jag göra nu? Ingenting kommer bli som förut så det är ju klart att man är rädd. Allt man trodde på. Alla löften. Alla planer. Bara borta en dag... Men minnena från tiden innan finns ju också kvar. Det fanns ju ändå en anledning till att vi var tillsammans i 1 ½ år. Vill inte att någon ska döma varken mig eller honom. Det finns en mening med allt.

Alla hanterar saker på olika sätt. Många förstår inte hur vi fortfarande kan bo ihop. Hur vi fortfarande kan umgås som vi gör. Men 3 ½ år av vänskap kan inte bara suddas ut över en natt. Hade man gett efter för ilskan och förvivlan och bara brytit upp och aldrig mera setts hade nog det varit ännu mer jobbigt. Klart det är jobbigt nu också vissa dagar men det känns också bra. Bättre än jag trodde. Man har fått tid på sig att känna efter, tänka och förbereda sig för det verkliga slutet istället för bara att ligga i sängen och känna sig ensam. Även om jag blir tokig ibland och han blir tokig på mig så är vi ändå vänner och jag är glad över det. Man har insett att vi inte kan bo ihop. Så är det bara. Nu i efterhand tror jag att den här övergångsperioden som vi går igenom bara är bra. Behövde den verkligen för att inse.

Han flyttar den 1 augusti. Även det väcker blandade känslor. Nu är ett datum satt. Nu är slutet nära. Jag vill bo själv. Jag vill inte ha någon pojkvän. Jag vill lära mig att uppskatta livet och ta vara på tiden. Jag vill tänka på bara mig själv och ta reda på vem jag är och vad jag vill. Detta måste jag göra på egen hand. Men vill heller inte förlora en av mina bästa vänner. Är därför glad att det inte kommer bli så. Sedan får framtiden utvisa hur det fungerar i längden.

"You are no longer my business, It's all up to you
Will have to find a soft heart in somebody new
Well friends are calling me mad just for staing this long
There's nothing I rather want then to prove that they are wrong"

Det är en viss skillnad på att älska någon och att vara förälskad.
Permalink Tänkvärt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Fest.

Skrivet: 2009-06-07 @ 15:16:46
Veckan som varit har mest bestått utav jobb och bussresor. Varit borta tolv timmar per dag så har inte fått så mycket annat gjort direkt.  Så nu ser det ut som ett bombnedslag här hemma. Undrar hur det kan bli så skitigt när jag inte är hemma? Måste vara någon annan...

Förra söndagen var det Mors-dag. Så det var familjemiddag hos mamma och pappa. Jag och Annika var grillmästare. Pappa fick hjälpa till på ett litet hörn bara. Hihi.. Underbart gott blev det i alla fall och mat fanns det så det räckte och blev över ett bra tag.

Trots att jag jobbat som en dåre och egentligen bara ville sova mig igenom hela helgen så lyckades Moa övertala mig att följa med på fest. Så gårdagen inleddes med att åka till mina föräldrar och hämta upp Vincent som varit där hela veckan. Sedan var det att stressa tillbaka till Örebro för att hämta Annika och Per som kom tillbaka från trancekryssningen ungefär två timmar tidigare än beräknat. Äta mat, köpa groggvirke, gå ut med hunden, duscha, sminka mig och komma i partystämning lyckades jag ganska bra med efter det. Blev faktiskt klar i tid och lyckades hinna med en buss till stan och hem till Moas mamma där förfesten var. Satt där ett tag för att sedan bege oss till själva födelsedagsfesten som hölls på Klaras. Daniel, som Moa känner, och Emil hade båda fyllt 25 år. Komiska var att jag har jobbat tillsammans med Emil, men hade ingen aning om att det var just han som också hade festen. Världen är bra allt liten ibland. Var en trevlig kväll som sedan avslutades med att jag gick hem och kokade nudlar. Första kastrullen tappade jag i slasken så det var bara att börja om. Lyckades tillslut och gott blev det :) Sedan slocknade jag och vaknade imorse dödstrött. Ville inte gå upp. Bakis? Nej jag blir aldrig bakis. Är en duktig flicka. Men insåg att min hund hade ingen mat så var bara att pallra sig upp och försöka hitta en öppen djuraffär. Efter ha kollat tre stycken i stan fick vi åka ut till Marieberg. Där var det öppet. Inte meningen att hundarna i Örebro stad ska få sig någon mat på söndagar tydligen.

Dags att äta något kanske? Nudlar? Haha.
Permalink Vardagen Kommentarer (0) Trackbacks ()