RSS 2.0

Livets prioriteringar.

Skrivet: 2013-04-22 @ 21:03:00
Folk slutar aldrig att förvåna.. Saker som jag egentligen inte borde bli förvånad över förvånar mig ändå. För detta har ju hänt förut. En del av mig trodde väl att saker hade ändrats. Att folk ändras. Att de inte hamnar i samma spår igen. Där hade jag helt enkelt fel. 
 
Det kanske bara är jag som väljer att prioritera mina vänner först i största möjliga mån. Försöker alltid ställa upp om jag kan. Oavsett. Utan frågor. För jag hoppas att någon gör detsamma för mig den dagen jag behöver det. Jag vore inte samma person utan mina vänner.
 
I min värld så behöver man dock vårda sin vänskap. Riktig vänskap handlar om att saker och ting aldrig känns konstiga hur länge det än dröjer mellan att man ses men det innebär ju också att man håller vissa saker vid liv. Att man vill fortsätta vara vän. Inte bara höra av sig när man själv behöver stöd och tröst. Att ingen ska behöva tjata på en för att ses. Eller tvinga någon att umgås med en. 
 
Det är sjukt hur vissa människor kan förändras när de får ett förhållande. Då prioriterar de genast bort sina vänner. De glömmer bort att det faktiskt är vännerna som alltid funnits där tidigare. Som alltid kommer finnas där. Som kommer ställa upp. Vårdar man inte det så får man se sig själv i spegeln en extra gång. I min värld så förstår jag inte hur man kan prioritera bort en sådan sak. Sen så är det väl ens vänner som ska kunna förbise och förlåta såna saker men är det verkligen helt okej gång efter gång efter gång..?
 
Det är inte så kul att planera saker långt i förväg för att så många som möjligt verkligen ska kunna ses. Så man t ex hinner ta ledigt eller spara pengar. Eftersom vi inte har förmånen att träffa de närmsta varje dag längre så är det så här vi får göra. Någon gång per år. Sedan när en ställer in bara någon dag innan.. Samt bara kommer med dåliga ursäkter. Eller egentligen inga alls. Är det konstigt att man blir sjukt trött ? Besviken. Ledsen helt enkelt. 
 
Det kanske bara är jag som fick mig en sån sjuk tankeställare efter att Ellinor lämnade oss? Livet är för kort för att slösas bort på obetydliga saker. Man vet aldrig hur lång tid man får tillsammans. Det gäller att ta vara på varje ögonblick. I rimlig mån självklart. Man måste ju leva i vardagen också. Men lev som om det inte fanns någon morgondag.. Många tar saker förgivet alldeles för mycket. Jag också. Tänk på det.
 
Men okej.. Vi kanske prioriterar olika. Vi kanske tycker att olika saker är olika värt. Hur arg du än gör mig så kommer jag säkert ändå alltid svara och hjälpa dig den dagen du behöver det.. För det är sånt vänner gör. Hoppas bara att du är lycklig och känner att du själv har gjort rätt val i livet. Att du vet vad som betyder mest. Att du vet vem du är och står på egna ben. Vi behöver väl inte tycka lika. Jag ska försöka respektera det. 
 

Kommentarer
Postat av: Lynn

Sjukt svårt det där med att prioritera rätt. Jag kommer ihåg en grej från skolan när jag precis blivit ihop med Martin och alla lediga timmar från skolan tillbringades med honom.. om jag inte minns helt fel så var det du då som sa till mig att jag "aldrig var med längre"..Man behöver tydligen höra det för att själv inse att man faktiskt väljer bort folk som faktiskt betyder så himla mycket. Man kan ju välja båda, så varför inte göra det :)

2013-04-23 @ 10:32:37
URL: http://wisewords.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback