RSS 2.0

Framtidsplaner.

Skrivet: 2012-01-16 @ 09:57:00
Ärligt talat så skäms jag över att min hund inte kan allt jag tänkt att han skulle kunna vid det här laget.. Det har varit mycket med allt. Allt annat. För mycket. Hela året var tungt. Nu är det dags för ändring...

Trots att han på senaste gör allt som han inte ska. Dvs äter upp och har sönder allt han kommer över samt sticker ut genom dörren vid första bästa tillfälle och är envisare än någonsin så känns det ändå som om saker börjar gå lättare nu.. Speciellt efter dagens tårar. Man måste landa helt på botten för att kunna börja resa sig igen. Börjar därför hitta lite motivation. Så nu har vi tagit upp träningen igen :) Just nu har vi fokus på "frisignal".

Ska köpa mig ett block och skriva upp vad vi ska träna och på vilket sätt samt ha det som en loggbok. Minns hur lärarna tjatade om det i skolan och att man tyckte det var så tråkigt och onödigt men börjar faktiskt inse fördelarna med det nu. Ska försöka filma en del också så jag själv kan se saker från andra vinklar som man lätt missar annars.

För övrigt så har jag börjat fundera vad vi ska göra i framtiden.. På vilken tävlingsplan jag kan se mig och Bonus. Vardagslydnaden ska ju sitta helt i första hand. Det är mitt största krav. Utifrån det så har jag ju haft en tanke på att starta på lydnadsplan. Är imponerad av folk som verkligen lyckas. Men börjar tveka om det verkligen är något för mig.. Känns för strikt och tråkigt. Så just nu känns det som om de planerna är väldigt avlägsna. Men.. Istället så har jag blivit intresserad av Freestyle. Dock så vet jag nästan ingenting om det.. Så vi får se vart det slutar :) Kanske blir nå helt annat. Typ Rapport eller nå.. Lura med mig pojkvännen ut i skogen. Dessutom så ska börja köra lite hobbyspecialsök också när jag har plats och kan ta in grejerna för det från förrådet. Ni ser.. Idéerna bara sprudlar. Måste köpa mig ett block. Helst igår.

Måste försöka se till att vila lite nu bara.. Varit sjuk i flera dagar och har en tendens att börja stöka runt så fort jag känner mig bättre så att det tar omtag istället för att jag blir helt frisk. Får tvinga mig själv till att ligga still. Inte alltid det roligaste.

Kommentarer
Postat av: Petra & Skurk

JAAA kör på det där med block! Jag har blivit så mycket mer motiverad nu, och det blir mer strukturerat. Man blir medveten om var man ligger till i träningen också :-)Känn ingen press, herregud, Bonus är ju bara en liten skit än så länge, thihi :D Skurk är 3 år och han har typ.. inga meriter.. Jag som satsade högt! Men alla hundar mognar olika. Ta det som det kommer!Vi kanske kan försöka ses och promenera, träna lite, när ni känner att ni kan? :-) Det vore jätteskoj att få träffa er!Kul att ni börjat med frisignal förresten!KRAM!

2012-01-17 @ 11:48:09
URL: http://petraskurk.wordpress.com
Postat av: lynn

Rallylydnad kanske? sjukt kul, och jätte lätt att lära sig, och man kan träna över allt. Leona bara älskar det!! Testa och känn efter med lite olika så hittar du snart eran grej :)

2012-01-17 @ 16:27:06
URL: http://wisewords.blogg.se/
Postat av: Hanna

Du ska inte skämmas över någonting! Det finns mer saker i våra liv som behöver tid och energi, inte bara hunden. Att du har haft en sån period är inte fel! Pressa dig inte för mycket då blir det inget bra resultat. När det gäller era framtida tävlings planer kommer ni hinna massor och känna efter vad ni vill göra. Men oavsett vad ni väljer lovar jag att heja på er!! <3

2012-01-19 @ 08:20:16
URL: http://hijateja.blogg.se/
Postat av: Marianne

Jag tror att man känner så som du lite extra när de är inne i sina svåra perioder som de väl är just nu! Riff är likadan - hittar på en massa när jag är på jobbet, har kissat inne flera gånger och idag när vi var ute så var han stört omöjlig att få in; höll sig precis utan räckhåll och lydde varken "hit" eller "stanna". OM jag var arg!

Det känns som om de behöver hur mkt aktivering som helst just nu och då känner man att man borde tränat. Men faktum är att det inte hjälper - är de i värsta tonåren så är de... och det går över om ett litet tag... aktivering är bra men tar inte bort buset. Kramar!

2012-01-21 @ 23:19:09
URL: http://www.hipperdipps.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback