RSS 2.0

Gå upp i vikt.

Skrivet: 2012-02-03 @ 01:32:54
Jag har bestämt mig för att gå upp i vikt.. Eller liksom. Det har jag alltid velat men inte direkt satsat på. Jag gjorde ett försök efter en träff med en dietist för något år sedan vilket resulterade i att jag fick en mycket bättre matlust. Vilket var jätte bra. Men nu efter allt som hänt under 2011 så har kilona sprungit i från mig igen. Ligger nu på en vikt som jag inte alls är bekväm med.

Så det är dags för ändring.. Dock är det svårare än man tror att ändra ett invant beteende. Folk säger oftast; "det är bara att äta mer". Fast det är liksom inte så bara.. Det största problemet jag känner är att planera in att äta i princip hela tiden. Tar mig inte tid till det. Speciellt när jag jobbar så känner jag att det inte finns någon tid ens. Men som sagt, allt handlar väl om att planera. Att ändra på sig och få allt att gå runt.

Har i alla fall laddat ner en app. Haha.. Har man Iphone så blir man ju hjärntvättad med att det finns appar för allt. Hur som helst så kunde man lägga in ens nuvarande vikt och målvikt samt hur många kilo i veckan man vill gå upp (eller ner) och så räknar den ut hur mycket kalorier man ska äta per dag. Sen så lägger man in vad man äter så man får lite koll varje dag. Och nej.. Jag ska inte bli en fanatisk kaloriräknande mupp som bara ser siffror istället för mat ;)

Idag har jag i alla fall tryckt i mig allt som finns vid varje ledig stund och därmed lyckats, under den vecka jag nu försökt, att komma upp i rätt kalorier. Dock så har jag varit "mätt" precis hela tiden och trots det ätit ändå. Känns som om jag rullat fram hela dagen. Haha. Dock nästintill illamående. Men ja.. Vill man vara fin får man lida pin? Om appen stämmer och jag lyckas så har jag nått min målvikt om 10 veckor och förmodligen fått in en bra rutin som gör att jag stannar där sen.

Så håll tummarna för mig nu :)

Kommentarer
Postat av: Petra

Lycka till! :-) Tänk långsiktigt och hållbart! :-) Det här fixar du!

2012-02-03 @ 06:32:56
URL: http://petraskurk.wordpress.com
Postat av: Lynn

kul att läsa om någon som vill gå upp i vikt.. är ju ett sånt jäkla tjat om att gå ner så man blir ju tokig!! 10v var inte illa! Stort lycka till :)

2012-02-03 @ 16:43:25
URL: http://wisewords.blogg.se/
Postat av: Lisbeth

Bra jobbat, tjejen! :)

Ta det lugnt bara. Kommer det bakslag eller bara går lite trögt, så är det bara att fortsätta. Det vänder igenLycka till :)

2012-02-04 @ 22:04:10
URL: http://www.bettans-place.blogspot.com/
Postat av: lynn

Svar: självklart beror det på vad det är man pratar om, talar man om sin klass tex så kanske det är "många som tycker så" eftersom man vet hur många man är i klassen och vad dom tycker. Men nu när Reinfeldt är största prio på facebook skriver många(alltså av de jag har som vänner) tex att "många får jobba fast dom är svårt sjuka"-hur kan dom veta det. Hur vet dom att det inte bara är några enstaka fall?! det är så jag menar, alltså hänger dom ut det ännu mer och då springer folk runt och tror att majoriteten av de som är svårt sjuka tvingas jobba.. och så är ju inte riktigt fallet. Självklart ska man inte hänga upp sig på enstaka ord, man måste se/förstå hela sammanhanget. Självklart skriver jag av mig när jag har en sämre dag, och det tycker jag att man ska göra, inget man ska skämmas över men det jag tycker är lite halvdrygt är när folk aldrig skriver något possetivt om samhället, om sverige och regerigen. Det är det jag tycker är synd. Sen är det klart, är man nöjd så skriver man väl inte ett inlägg om hur nöjd man är, man skriver om när det ärnågot som är riktigt bra eller riktigt dåligt. Men det jag menade med mitt inlägg var just att det vore trevligt att folk lyfte fram det possitiva lite mer. Det skulle jag tycka :) Sen menar jag inte att jag alltid är glad eller arg. jag är som alla andra helt enkelt. en bådeoch ;)

2012-02-09 @ 12:19:05
URL: http://wisewords.blogg.se/
Postat av: Pernilla

Stort lycka till Anna :)

2012-03-31 @ 21:08:43
URL: http://xpernillax.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback