RSS 2.0

Diplom.

Skrivet: 2011-10-05 @ 22:25:26
Ikväll var sista kurstillfället för mig och Bonus på Valp- och grundkursen. 7 veckor gick riktigt snabbt. Det har varit lärorikt. Mest för Bonus att koncentrera sig bland andra. Han är ju väldigt glad i allt och alla. Så vi kommer fortsätta åka dit åtminstone alla tisdagar jag kan för att träna med de andra kursdeltagarna. Det gör en del att ha någon att träna med. Saknar det enormt från Forshaga.

Men i alla fall.. Nu har vi fått vårat första diplom :) Duktiga valp! (att han under gårdagen bet av sladden till headsetet så jag var tvungen att åka i panik till Karlskoga och jobba samt blev en timme sen är nu bortglömt)

Missade dock början av kursen ikväll så blev därför ingen träning på klubben. Så efteråt åkte jag istället till Centralstationen och tränade. Det var många nya upplevelser för Bonus. Tåg, bussar, människor, skjutdörrar, hala trappor, galler, nya dofter och ljud osv. Det gick i alla fall riktigt bra. Det enda som han tyckte var läskigt egentligen var gallren innan dörrarna till spåren. Så det får vi träna på. Men efter att ha rivit och fått kompostgaller på sig ex antal gånger när han var liten bebis så förstår jag att han har viss respekt. 

Nu har han tvärsomnat på golvet och jag ska pusta ut en stund inför elva timmars jobb imorrn.
Permalink Hundrelaterat Kommentarer (3) Trackbacks ()


Hur ska detta sluta?

Skrivet: 2011-10-04 @ 02:23:30
Det verkar nästan så att valpen bara blir mer och mer galen.. Visst kan han slappna av och sova på dagarna men det innebär ju då att han måste få ha sina ryck också ;)

Permalink Hundrelaterat Kommentarer (4) Trackbacks ()


Söndag 2011-09-25

Skrivet: 2011-10-04 @ 00:56:37
Vi har även hunnit med att åka till mina föräldrars stuga en sväng. Jag, syrran och Bonus var på en liten roadtrip. Huvudanledningen var att få komma ut på landet lite och träna Bonus. Syrran fick fungera som störningsmoment. Träningen gick bra tills pappa kom.. Han är en större störning för Bonus som tycks gilla killar i största allmänhet. Pappa var ju med och hämtade hem honom och är alltid superduper rolig trots att han egentigen inte får det. Men.. träning ger färdighet så det får vi göra fler gånger. Risken är dock stor att det är svårare att träna pappa än hunden ;)


Permalink Hundrelaterat Kommentarer (0) Trackbacks ()


Lördag 2011-09-24

Skrivet: 2011-10-04 @ 00:30:02
Inte i helgen som var utan den innan det så var jag och Bonus på besök hos Lotta på Knuthöjden. Hon äger Lottas Hundpensionat och det var där mitt hundintresse som 14-åring började växa. Har henne att tacka för enormt mycket.

Men i alla fall så var vi där och hälsade på. Det var första gången hon fick träffa valpen :)

Bonus tyckte det var skoj att vara där. Massa lukter och nya saker att utforska. Han fick träffa Lottas goldenhane Harri på 11 år. Till en början tyckte Bonus att Harri var läskig och Harri tyckte att Bonus var konstig men efter ett tag så slogs de följe och gick på upptäcksfärder tillsammans. Jätte kul att titta på dem :)

Det blev även en promenad och lek och bus med hennes nytillskott Love (en omplacerad Jack russel/Lhasa Apso)

Ni får ursäkta bildkvalitén. Batteriet i kameran dog så fick fota med telefonen. Blev inte helt hundra. Hade en film ni kunde ha fått sett men den blev också helt knas. Så det får vara.

 

Permalink Hundrelaterat Kommentarer (1) Trackbacks ()