RSS 2.0

Dags att lägga sig under kniven.

Skrivet: 2011-11-22 @ 21:51:51
I morgon ska Bonus lägga sig under kniven. Det är dags för kastrering. Reaktionerna är blandade och många frågar mig varför jag gör det. Men jag tänker istället.. Varför inte? Jag anser att det är snällare mot hunden. Okej, operationen kanske inte är jätte rolig men vad det innebär i längden gör det värt det.

Han ska inte (och får inte) avlas på så varför inte bespara honom den frustration och blockering som löptikar kan frambringa? Alla känner väl till att hanhundar kan sluta äta, sitta vid dörren och gnälla eller rent av smita ifrån en när de känner en löptik. Eftersom instinkten säger åt honom att det är så han ska reagera. Jag tycker inte att det är sunt för hunden att ha det så. Dessutom behöver han heller inte tänka på revirmarkering eller liknande.

Jag ser därför bara fördelar med en kastrering. När han dessutom är kryptorchid så fanns det absolut ingen tvekan. Risken är större för cellförändningar och jag tänker inte sitta och vänta på om det går vägen eller inte. Det räcker med att ha haft en hund med tumör.

Många pratar om att de får lättare att gå upp i vikt efter en kastrering men det handlar ju egentligen bara om att ämnesomsättningen och energibehovet blir lägre.
Bara man tänker på det genom mindre mat eller mer motion så ser jag inga problem.

Så inför morgondagen har jag köpt honom ett nytt rosa halsband. Bara för att ;) och så hade ju det gamla gått sönder.. Lagom lägligt.

Kommentarer
Postat av: Lisbeth

Lycka till i morgon!

Det kommer helt säkert att bli jättebra :)Kram

2011-11-23 @ 01:56:14
URL: http://www.bettans-place.blogspot.com/
Postat av: lynn

Ett rosa.. du och Hanna alltså. Rosa går bra på bebisar men det vet väl alla att "stora" tjejer och killar INTE vill ha rosa :P hihi. Känns det rätt så kör på bara.. :) kram

2011-11-23 @ 08:30:41
URL: http://wisewords.blogg.se/
Postat av: Marianne Z

Ja, när jag skriver detta så hör ju Bonus inte längre till hanhundarna men väl till gullhundarna!

Kastrering kan bli väldigt bra. Vi hyllar behållandet av kulorna lite till överdrift här i Sverige tycker jag ibland. Nu finns det ju också medicinska skäl att kastrera Bonus men hur som helst så tycker jag inte att det fel att göra det - både hunden och man själv slipper allt som kommer av mycket testosteron i vårat hundtäta samhälle. Mindre stress helt enkelt.

Raggiga familjen skickar pussar till Bonus!

Kram!PS! Även flugor kan väl vara depressiva så här frampå höstkanten! ;)

2011-11-25 @ 17:20:23
URL: http://www.hipperdipps.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback